Sport

Iz Crne Gore poručuju: Meč protiv Srbije biće pravi i isključivo sportski spektakl

Dan uoči utakmice drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kome će snage odmeriti sa reprezentacijom Srbije, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović i reprezentativac Stefan Savić poručuju da očekuju odličan sportski događaj bez ikakvih incidenata
RT Balkan-Katarina Kostić

Reprezentativac Crne Gore Stefan Savić istakao je značaj igranja za nacionalni tim.

"Trudimo se mi koji smo dugo vremena u reprezentaciji da prenesemo značaj igranja za državni tim na mlađe igrače. Uvek je bolje prići nekom meču posle pobede u prethodnom, to će nam sigurno biti dodatni vetar u leđa."

"Nepoznanica među igračiima nema. Mi se poznajemo odlično i podržavamo međusobno, ali kada igramo jedni protiv drugih, to se sve zaboravlja, što je normalno", dodaje Savić.

Najiskusniji član Crne Gore izjavio je da nema previše pritiska u predstojećoj utakmici.

"Pritisak je ono što imam u timu, a to je da svake sezone igramo u Ligi šampiona. Ovde to nije slučaj. Naravno znamo šta želimo i šta nam je cilj, ali ne bih to nazvao velikim pritiskom".

Savić je rekao da očekuje pravu sportsku priredbu.

"Jedva čekam da počne utakmica. Ima li šta lepše nego kad najbolji igrači dve susedne države igraju jedne protiv drugih. Očekujem jednu pravu sportsku priredbu u takvom ambijentu. Moj zet će dovesti moje sestriće na utakmicu, tako da očekujem dosta familija na stadionu u pravom sportskom ambijentu bez incidenata".

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović istakao je da je odlično upoznat sa reprezentacijom Srbije.

"Srbija je ekipa koju odlično poznajem, kao i svi vi..i koju izuzetno poštujem kako kao kolektiv, tako i individualno, na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem. Videli ste svi kako su odigrali kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, to će nam biti dodatna motivacija".

Govorio je selektor Crne Gore o formi svog, ali i protivničkog tima.

"Jovetić je u dobroj formi nakon dužeg vremena. Posle duže pauze imamo dosta igrača na raspolaganju, što je plus za nas. Srbija ima odličnu ekipu, ali mislim da posebnu pažnju treba da posvetimo veznom redu."

Radulović je naveo da je njegov tim u zenitu generacije.

"Ovo je zenit ove generacije. Jedan korak smo napravili u Bugarskoj, a sada želimo da napravimo još jedan ka plasmanu na Evropsko prvenstvo. Falilo nam je takmičarske rutine ranije, ali sada polako i to rešavamo".

Vremenska prognoza kaže da će padati kiša u ponedeljak tokom meča, a selektor domaće ekipe smatra da je to jedino što bi moglo da pokvari spektakl.

"To bi moglo da utiče na lepotu igre. Bilo bi lepše da ne pada, jer bi jedino kiša mogla da pokvari taj spektakl. O lošim stvarima generalno ne razmišljamo, verujemo da će svi na utakmicu doći da gledaju fudbal, da pozdrave uživo velike fudbalske asove koje mogu da gledaju uglavnom samo na TV ekranima", poručio je Radulović.

image
VV inauguration
banner