Sport

Partizan pao na Banovom brdu, Čukarički udaljio crno-bele od Lige šampiona

Fudbaleri Partizana poraženi su na gostovanju kod Čukaričkog sa 1:0 u odloženom meču 30. kola Superlige Srbije
Partizan pao na Banovom brdu, Čukarički udaljio crno-bele od Lige šampiona© FK Partizan

Devet dana nakon što je primarno bilo zamišljeno, Čukarički i Partizan odigrali su spornu utakmicu 30. kola domaćeg prvenstva.

Utakmica koja je bila prvobitno prekinuta zbog incidenata na tribinama, a koju su onda odbili da igraju prvo gosti, a potom i domaći, završena je pobedom Čukaričkog od 1:0.

Partian je doživeo još jedan veliki neuspeh, koji ih je dodatno udaljio od drugog mesta na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Meč na Banovom brdu nastavljen je od 22. minuta, a u prvom poluvremenu mreže su mirovale.

Početkom drugog dela igre, domaćin stiže do vođstva.

Nekadašnji napadač Partizana, a sada član "brđana", Đorđe Ivanović, matirao je golmana Partizana i Čukaričkom doneo prednost od 1:0.

Partizan nije imao dovoljno ideja, kreacije i konkretnih i opasnih napada, kako bi do kraja meča ugrozio gol rivala i izborio barem remi.

Tako su crno-beli upisali treći poraz u poslednje četiri utakmice i pred početak plej-of faze takmičenja imaju pet bodova zaostatka za Čukaričkim i TSC-om.

Priliku za izlazak iz rezultatske krize, ali i "osvetu" Čukaričkom, Partizan će imati već u narednom kolu, prvom u plej-ofu, kada će ponovo gostovati na Banovom brdu.

Nakon tog meča, crno-bele čeka "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom, u kojoj će tim Igora Duljaja biti domaćin.

image