Sport

Runi: Holand je najbolji na svetu

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi, izjavio je da je norveški napadač iz redova Mančester sitija Erling Holand, trenutno najbolji fudbaler na svetu
Runi: Holand je najbolji na svetuGetty © Shaun Botterill

Nekadašnji engleski fudbaler, sada trener Di-Si Junajteda smatra da je Holand trenutno najbolji igrač na svetu, prenosi londonski Tajms.

"Lionel Mesi je najveći, ali u ovom trenutku niko ne igra kao Holand. Iako sam i ja rušio rekorde na svojoj poziciji, on mi svojom igrom oduzima dah. Najbolji je na svetu zbog fantastične statistike, načina igre i mentaliteta koji pokazuje", rekao je Runi.

Tokom karijere, Runi je igrao za Everton, Mančester junajted, Di-Si Junajted i Derbi.

On je za "crvene đavole" odigrao 559 mečeva i 253 puta se upisao u listu strelaca. Za englesku reprezentaciju postigao je 53 gola na 120 utakmica.

Holand (22) je prošle godine stigao u Mančester siti iz Borusije Dortmund.

On je za klub iz Mančestera odigrao 42 utakmice i postigao je 48 golova uz šest asistencija, u svim takmičenjima ove sezone.

Holand je u Premijer ligi postigao čak 32 gola na 28 utakmica i nedostaju mu još samo tri pogotka, kako bi oborio rekord Alana Širera i Endija Kola po broju golova u jednoj sezoni u engleskom prvenstvu (34).

image