Sport

Atlanta je živa! Brejk u Bostonu i odlična partija Bogdanovića

I drugi srpski reprezentativac odigrao odlično u plej-of utakmicama u noći između utorka i srede
Atlanta je živa! Brejk u Bostonu i odlična partija Bogdanovića© Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Košarkaši Atlante pobedili su Boston sa 119:117 i smanjili na 2-3 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije.

Hoksi su vratili brejk trijumfom u "TD gardenu", dali sebi novi život, uz još jednu odličnu partiju Bogdana Bogdanovića.

Bogdanović je na parkeru proveo skoro 35 minuta i za to vreme postigao 18 poena (6/9 iz igre, 3/6 trojke), uz šest skokova i pet asistencija.

Zanimljivo je i da je nekadašnji košarkaš Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta zabeležio i dve blokade, više od njega imao je samo Al Horford (5).

Duel u kojem je viđeno nekoliko preokreta, a u kojem je domaćin u više navrata imao maksimalnih +13, rešen je u samom finišu, kada su "jastrebovi" uspeli da se vrate.

Tre Jang je ponovo predvodio svoj tim i pogodio odlučujuću trojku na manje od tri sekunde do kraja susreta.

Upravo je Jang bio najefikasniji kod Atlante sa 38 poena, 13 asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte. Džon Kolins u pobedi je učestvovao sa 22 poena.

U ekipi Bostona Džejlen Braun postigao je 35 poena uz sedam skokova i pet asistencija, Džejson Tejtum dodao je 19 poena i imao po osam uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja.

Serija se sada vraća u Džordžiju, gde će Atlanta pokušati da izjednači u četvrtak uveče od 22.00 po srednjoevropskom vremenu.

image
VV inauguration
banner