Sport

Solskjer: Junajtedu sam nudio Holanda za siću, ali nisu me slušali

Norvežanin je otkrio neke do sada nepoznate detalje iz perioda pre nego što je postao menadžer "crvenih đavola"
Solskjer: Junajtedu sam nudio Holanda za siću, ali nisu me slušaliGetty © Michael Regan / Staff

Bivši fudbaler Ole Gunar Solskjer postao je svojevremeno igračka legenda Mančester junajteda, posebno nakon pogotka kojim im je 1999. godine doneo trofej u Ligi šampiona.

No, Solskjer je i ne tako davno bio menadžer "crvenih đavola", ali je na toj poziciji dobio otkaz 2021. godine. Međutim, Norvežanin je sada otkrio kako je davno nudio Junajtedu da dovedu Erlinga Holanda, ali klub to nije želeo da učini.

Holand je ove sezone oborio rekord Premijer lige pošto je već postigao 35 golova, najviše u jednoj sezoni u 31 godini dugoj istoriji takmičenja. Međutim, Holand je kao tinejdžer igrao u Moldeu, norveškom klubu u kom je trener tada bio Ole Gunar Solskjer.

"Zvao sam Junajted otprilike šest meseci pre nego što sam seo na njihovu klupu, pričao sam im o napadaču kojeg imamo u Moldeu, ali nisu slušali. Tražio sam 4.000.000 funti, ali nisu hteli da ga dovedu", rekao je Solskjer, preneli su britanski mediji.

Holand je iz Moldea otišao u Salcburg, potom Borusiju Dortmund, i na kraju u Mančester siti, u kom je već uspeo da postigne 51 gol na 47 utakmica. Malo je reći da je Junajted pogrešio...

image