Sport

Barcokas: Poštujemo Real, biće borba, ali idemo po trofej, odbrana je ključ

Grčki stručnjak na klupi Olimpijakosa Jorgos Barcokas, izjavio je da poštuje protivnika u finalu Evrolige, ali da će njegovi izabranici dati sve od sebe da osvoje trofej za koji se trude od početka sezone
Barcokas: Poštujemo Real, biće borba, ali idemo po trofej, odbrana je ključ© Euroleague

Olimpijakos će se u finalnom meču završnog turnira Evrolige, igrati protiv Real Madrida.

Grčki tim je u polufinalu eliminisao Monako, dok je tim iz prestonice Španije bio bolji od Barselone.

Jorgos Barcokas, šef struke grčkih crveno-belih, izjavio je da će njegovi izabranici dati sve od sebe da osvoje trofej.

"Sezona se polako bliži kraju, a ako se u obzir uzme stvarno neverovatno jaka konkurencija, sam plasman na finalni turnir je veliki uspeh. Uspeli smo da prebrodimo sve prepreke, uspeli smo da stignemo do finala", izjavio je Barcokas.

On je dodao da poštuje rivala i da će odbrana ključ za uspeh.

"Cenimo i poštujemo Real, ali želimo trofej, želimo pobedu, a ključ uspeha je kao i uvek odbrana, koja donosi samopouzdanje za igru u napadu", istakao je trener Olimpijakosa.

Barcokas je izdvojio i zanimljiv detalj koji se odvio na poluvremenu meča sa Monakom.

"Nismo najbolje ušli u meč, a na poluvremenu mi je jedan navijač dobacio da se probudimo. Mislim da smo se probudili u nastavku, ne znam kakvo je njegovo mišljenje sada", kroz osmeh je rekao Barcokas.

"Biće borba. Svi znaju šta predstavlja Real Madrid, ali isto tako svi znaju ko je i šta je Olimpijakos", zaključio je stručnjak.

"Na cilj od početka sezone je finale Evrolige i titula prvaka Evrope. Put je bio izuzetno dug na naporan. Ostao je još jedna korak do ostvarenja sna, svesni smo kakav nas posao očekuje protiv Reala, ali smo spremni na borbu od prvog do poslednjeg sekunda. Verujem da smo kadri da stignemo do pobede“, naglasio je košarkaš Olimpijakosa Kostas Slukas.

Finalni meč završnog turnira Evrolige između Olimpijakosa i Real Madrida, biće odigran u nedelju od 20.00 u "Žalgirio areni" u Kaunasu.

image