Sport

"Shvatićete ko je Novak kad bude otišao u penziju, a to neće biti skoro"

Goran Ivanišević je u razgovoru za britanski "Ekspres" poslao jasnu poruku teniskoj javnosti i rekao zbog čega je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena
"Shvatićete ko je Novak kad bude otišao u penziju, a to neće biti skoro"Getty © Julian Finney / Staff

Novak Đoković je u petak uveče savladao Stena Vavrinku i plasirao se u osminu finala Vimbldona, upisavši 31. uzastopni trijumf na tom turniru. On je produžio i niz na tačno 10 godina bez poraza na Centralnom terenu ovog turnira.

Srpski teniser je već u karijeri osvojio 23. grend slema, od čega čak sedam na Vimbldonu. Na poslednja četiri nastupa na londonskoj travi je osvajao trofej, ali čini se da i dalje nije poštovan od strane londonske publike koliko zaslužuje. O tome je, između ostalog, govorio i njegov trener Goran Ivanišević.

Osvajač Vimbldona iz 2001. godine je za britanski "Ekspres" otvoreno odgovarao i na neka neugodnija pitanja.

"Za mene je Novak najveći u svemu, po rezultatima. Federer je možda igrao najatraktivniji tenis, ali su svi pomogli jedni drugima da postanu bolji igrači. Prvo Rodžer, pa Rafa, a onda je došao i Novak tako da je rivalstvo ove trojke bilo neverovatno. Učinili su tenis boljim sportom, a svi vole tenis. Ali, opet morate nekoga da izaberete. Neki preferiraju Rodžera ili Nadala, ali za mene je to Novak", napomenuo je trener Novaka Đokovića.

Sa punih 36 godina, Nole i dalje osvaja slemove kao od šale i bori se sa mladićima. Federer se oprostio od tenisa, a čini se da je i Rafael Nadal sve bliži tome. Ivanišević veruje da ćemo Đokovića gledati još neko vreme na vrhunskom nivou.

"Zbog načina na koji brine o svom telu, to je moguće... Ne znam da li će imati motivaciju da igra do 40. godine, ali ko zna. Može da igra još bar dve-tri sezone na vrhunskom nivou. Možda će osvojiti 26 ili 27 grend slemova. Ko zna? Može da osvoji još dva ove godine i to bi bio kalendarski slem. Ja nemam magičnu kuglu, ali zdrav je, spreman je i igra neverovatan tenis. Uz sve to, neverovatno je motivisan na svakom grend slemu. Već je uradio neverovatne stvari u tenisu, ali mislim da može da osvoji još nekoliko grend slemova", zaključio je Ivanišević.

Novak Đoković u osmini finala Vimbldona igra protiv Hurberta Hurkača iz Poljske, a taj meč bi trebalo da bude na programu u nedelju, ukoliko vremenske neprilike ne budu zakomplikovale situaciju organizatorima.

image