Sport

Dragović: Zvezda daleko bolja nego ranije, voleo bih da izvučemo Real Madrid u Ligi šampiona

Čitavo proleće se spekulisalo da će Aleksandar Dragović napustiti Crvenu zvezdu na kraju sezone, ali ovog leta od dolaska Baraka Bahara sve se promenilo
Dragović: Zvezda daleko bolja nego ranije, voleo bih da izvučemo Real Madrid u Ligi šampiona© Katarina Kostić

Iskusni štoper ne samo da nije otišao, nego mu je novi trener dodelio kapitensku traku što mu je ulilo novu motivaciju, ali i odgovornost.

Dragović je sada govorio o odlično odrađenim pripremama, šefu stručnog štaba, novim igračima, Ligi šampiona, kao i mnogim drugim temama koje zanimaju fudbalsku javnost.

Crvena zvezde je u poslednjem pripremnom meču pobedila Fjorentinu rezultatom 5:0, ali kako kapitena nije bilo ni u protokolu mnogi su se zapitali šta se sa njim dešava.

"Osetio sam mali bol u loži zbog čega nismo želeli da rizikujemo, kako kasnije ne bismo stvorili dodatne komplikacije. Nema potrebe za brigom, biću spreman za početak sezone i utakmicu prvog kola Superlige Srbije protiv Vojvodine, koja se igra u nedelju", rekao je na početku razgovora Dragović novinarima.

Stop euforiji

Klub iz Ljutice Bogdana je nikad bolje odradio pripreme. Osvojio je "Premijer kup" u Sankt Peterburgu u sklopu koga je pobedio ekipe Zenita, Nefčija i Fenerbahčea, da bi po povratku u Beograd demolirao Fjorentinu. Sve to doprinelo je stvaranju neviđene euforije među crveno-belim navijačima, a klub od jeseni čeka istorijska sezona u Ligi šampiona, zbog čega kapiten poziva na oprez.

"Nisam toliko izložen javnosti jer slabo izlazim iz stana od kada sam dobio bebu. Ipak, čuo sam da vlada euforija. To može da bude opasno ako olako prihvatimo sve. Ne smemo nikako da pomislimo da smo najbolji da nam se bi obilo o glavu", rekao je Dragović, pa potom nastavio:

"Moramo da budemo realni pre svega. Sve zavisi koliko nam žreb bude naklonjen. Nije isto ako izvučemo Mančester siti i Real Madrid ili neke druge klubove da ne nabrajam sad. Ne možemo da utičemo na to ko će nam biti rivali. Moja želja je da igramo najbolje što možemo i da se borimo za drugo mesto, jer je to jedino što je do nas. Ne treba unapared da se plašimo i previše razmišljamo".

Real Madrid, David Alaba i srpski fudbal

Jedan od najboljih prijatelja Aleksandra Dragovića je fudbaler Real Madrida David Alaba sa kojim je igrao u reprezentaciji Austrije, zbog čega bi voleo da bude u grupi Lige šampiona protiv kraljevskog kluba.

"Uvek kada javno kažem koji klub bih želeo za protivnika desi se da ga ne izvučemo (smeh). Ali recimo da bih voleo da igram protiv Real Madrida zbog Davida Alabe".

Jeste li ikada sa njim razgovarali o Crvenoj zvezdi i srpskom fudbalu?

"Ne, jer on ne zna ništa o tome. Možda bi utakmica u Ligi šampiona bila idealna prilika da se upozna sa tim, da vidi naš stadion i kakve divne navijače imamo".

Dolazak Baraka Bahara promenio sve

Stiče se utisak da je novi šef stručnog štaba Barak Bahar preporodio tim. Promena formacije, odlična igra na pripremama, ali i sjajna atmosfera su ono što krasi tim Crvene zvezde.

"Mogu reći da sam i sam iznenađen kako smo fenomenalno odigrali sve pripremne utakmice. Sada nam ostaje da budemo fokusirano kako bismo bili još bolji i da ne podležemo euforiji".

Izraelski stručnjak je od starta insistira da ekipa igra u formaciji sa tri štopera, što je sistem u kojem igra dosta evropskih timova, a Aleksandru je ta promena očigledno prijala.

"Nije mi bilo teško da se priviknem jer sam u Leverkuzenu u tom sistemu igrao pet godina. Drugačiji smo u odnosu na ranije. Sa Olajinkom i Bukarijem smo dobili brzinu, dok nam je Kraso dao doprinos sjajnom tenhikom".

Od fudbalske depresije i nekog prolaznog nezadovoljstva, spekulisanja o odlasku, ali i naglom preokretu i ostanku najviše je doprineo Bahar?

"Pomak tima se vidi. Kada je tek došao u Zvezdu obavili smo dug razgovor o svemu, klubu, taktici, mom statusu, očekivanjima...Pitao me je neke stvari o Superligi, stanju na terenu... sve to je imalo utiacaja".

Oni koji su imali prilike da vide samo delić treninga crveno-belih mogli su da shvate koliko sve pršti od duela. Kako izgleda Vaš sa novim pojačanjem iz Sent Etjenom Krasoom?

"Mi smo postali sjajni drugari, ali na terenu to ne važi. Kako igram, tako i treniram - jako! Zato na našim treninzima sve pršti, ali tako mora!", kroz smeh je završio razgovor Dragović.

image