Sport

Nova briga za Piksija - Lukić preskače mečeve Torina

Vezista Torina Saša Lukić ima manjih problema sa povredom uoči Mundijala.
Nova briga za Piksija - Lukić preskače mečeve TorinaGettyimages.ru © Stringer/Gabriele Maltinti

Fudbalska reprezentacija Srbije za tačno 15 dana igra prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru, kada 24. novembra budu izašli na megdan Brazilu. Ali uoči nastupa na najvećem fudbalskom takmičenju, "orlovi" imaju zdravstvenih problema koji bi mogli da zabrinu selektora Dragana Stojkovića.

Poslednji u nizu reprezentativaca koji nije potpuno zdrav je Saša Lukić. Kapiten Torina je doživeo povredu levog lista, zbog čega bi trebalo da propusti preostala dva meča "bikova" u 2022. godini.

Kako navodi italijanski "Tutosport", Lukić je možda već odigrao poslednji meč u dresu Torina. On je svom timu doneo vođstvo protiv Bolonje u nedelju, kada je Torino izgubio 1:2, ali je na tom meču osetio i veće opterećenje u listu leve noge.

Zato Italijani najavljuju da Lukića neće biti u sredu uveče protiv Sampdorije Dejana Stankovića, a vrlo je moguće da isto bude slučaj i tokom vikenda protiv Rome, što će biti i poslednji meč Torina u ovoj godini.

Lukić će sada želeti da se odmori kako bi bio potpuno spreman za učešće na Svetskom prvenstvu, a on je jedan u nizu igrača Srbije koji imaju manjih problema sa povredama. Tu su još i Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Erhan Mašović, dok je situacija kod Ivana Ilića nešto ozbiljnija, pošto vezista Verone nije upisao nijedan nastup od 27. septembra i utakmice u dresu reprezentacije.

Inače, Lukić ima ugovor sa Torinom do leta 2024. godine, ali su za njega zainteresovani rimski velikani Roma i Lacio, pa nije isključeno da u januarskom prelaznom roku promeni sredinu. Ali prethodno, da se u potpunosti oporavi i pokaže svoje najbolje partije na Mundijalu...

image