Sport

Ludo u Premijer ligi: Siti pao bez Pepa, Junajted nastavlja da tone, dok Arsenal "melje"

Oba kluba iz Mančestera su upisala poraze, ali to nisu bila sva uzbuđenja u Premijer ligi tokom subotnjeg popodneva
Ludo u Premijer ligi: Siti pao bez Pepa, Junajted nastavlja da tone, dok Arsenal "melje"Getty © Matt McNulty / Stringer

Serija neočekivanih rezultata viđena je u subotu u Premijer ligi. Sve je počelo pobedom Aston Vile 6:1 protiv Brajtona, ali još veća iznenađenja su tek usledila.

Igrači Mančester sitija izgubili su 2:1 na gostovanju Vulverhemptonu, dok je njihov gradski rival Mančester junajted na svom "Old Trafordu" bio poražen 1:0 od Kristal Palasa.

Siti je imao savršen start sezone sa šest pobeda, ali su ih sada "vukovi" zaustavili - Ruben Dijaš je autogolom dao prednost domaćima, a nakon pogotka Hulijana Alvareza za izjednačenje, Hi Čan Hvang je doneo trijumf Vulvsima. Inače, na ovom meču menadžer Sitija Pep Gvardiola nije mogao da predvodi ekipu zbog prethodno dobijena tri žuta kartona.

Za to vreme, Mančester junajted je nastavio da tone i ređa loše rezultate. Ekipa Erika ten Haga je upisala i četvrti poraz u sedmom meču u Premijer ligi ove sezone, a čovek odluke bio je Joakim Andersen u 25. minutu.

No, nisu baš svi rezultati bili tako iznenađujući. Arsenal je na gostovanju Bornmutu slavio 4:0, a strelci su bili Bukajo Saka, Martin Odegard, Kai Haverc i Bendžamin Vajt.

Njukasl je pobedio Barnli 2:0, Vest Hem je istim rezultatom savladao Šefild junajted, dok je Luton iznenadio Everton trijumfom 2:1 na "Gudison parku".

image