Sport

Predsednik Fenerbahčea otkrio: Hteo sam mladog igrača, a Tadić mi je više ličio na bankara, ali...

Predsednik Fenerbahčea Ali Kodž otkrio je kako je ovoga leta doveo Dušana Tadića u svoj klub
Predsednik Fenerbahčea otkrio: Hteo sam mladog igrača, a Tadić mi je više ličio na bankara, ali...© twitter.com/Fenerbahce

Kapiten fudbalskee reprezentacije Srbije Dušan Tadić ovoga leta je napustio Ajaks i na opšte čuđenje prešao u Fenerbahče.

Pored njega u klub iz Istanbula je stigao i Edin Džeko. Mnoge je iznenadio dolazak dvojice zvučnih, ali ipak igrača u ozbiljnim fudbalskim godinama.

Predsednik Fenera Ali Kodž otkrio je kako je kako su na pripremama u Rusiji došli u kontakt sa Tadićevim agentima.

"Tadić nam nije bio u mislima, niti u planu sve dok jednog dana nisam krenuo s prijateljima da obiđem ekipu na pripremama u Rusiji. Prišao mi je direktor Mario Blanko i doslovce rekao: Ukazala nam se šansa da dovedemo Tadića! Tad sam pomislio i rekao mu da sam osetljiv na stare igrače, tim pre što smo već angažovali Edina Džeka koji ima 37 godina. Pitao sam da li nam je on baš potreban, zar nije bolje da dovedemo mlađeg i poletnijeg?! ", rekao je Kodž u jednoj TV emisiji, pa potom nastavio:

"Blanko mi je na to saopštio: Dovodimo ličnost, ne samo fudbalera. E tad me je ubedio. Pre puta u Rusiju odlučili smo da svratimo do Beograda, upoznali smo se i sreo sam momka koji mi je u odelu više ličio na bankara, nego na fudbalera, ali ispostavilo da sam pogrešio".

Dušan Tadić uprkos tome što uskoro puni 35 godina važi za jednog od fizički najspremnijih fudbalera u svetu, tako da ne treba da čudi što blista u novom klubu.

Fenerbahče je lider turskog fudbalskog prvenstva, u prvih sedam kola je zabeležio isto toliko pobeda, a Srbin je jedan od najboljih pojedinaca i lider na terenu mlađim saigračima.

image