Sport

Bizarnost u Kragujevcu, Radnički uveo igrača van protokola, preti im "službeni" poraz

Meč 11. kola Superlige Srbije između Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde, mogao bi biti registrovan "službenim" rezultatom 0:3, zbog toga što je domaći tim uveo igrača kojeg nije bilo u protokolu

Fantastičan meč Radničkog i Crvene zvezde mogao bi ostati u drugom planu, zbog bizarnog razloga.

Gosti iz Beograda slavili su rezultatom 4:3, ali bi domaćin zbog propusta i ubacivanja igrača kojeg nije bilo u protokolu, mogao da bude poražen sa "službenih" 0:3.

U pitanu je ulazak Miloša Vidovića, koji su sa klupe Crvene zvezde primetili i prijavili delegatu.

Iako je inače kapiten ekipe, Vidovića nije bilo u protokolu utakmice sa Zvezdom, što je veliki propust domaće ekipe.

Glavni sudija meča Novak Simović, obavešten je od strane svojih pomoćnika, zbog čega je susret bio na nekoliko minuta zaustavljen.

Vidović je morao napolje, a umesto njega na teren je ušao Tomović.

Propust ulaska igrača kojeg nema u protokolu, prema pravilniku Superlige Srbije, kažnjava se službenom pobedom protivničkog tima, u ovom slučaju Crvene zvezde od 3:0.

"Videli ste i tu situaciju na poluvremenu, napravio sam izmenu, momak nije bio u zapisniku. Sve što je moglo kontra da se desi se desilo. Mislim da je tu napravio grešku čovek koji je zadužen za to. Nije uneo igrača koji je trebalo da uđe, posle ulazi drugi, potom se povređuje novi igrač", izjavio je nakon meča trener Radničkog, Feđa Dudić.

image