Sport

Lukić: Utakmicu sa Mađarskom će odlučiti borba u veznom redu

Srpski fudbalski reprezentativac Saša Lukić izjavio je da očekuje pobedu protiv Mađarske u Budimpešti i dodao da je "orlovima" cilj plasman na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj
Lukić: Utakmicu sa Mađarskom će odlučiti borba u veznom redu© FSS

Srbija će u subotu od 20.45 časova gostovati Mađarskoj u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024.

"Kada smo počeli kvalifikacije za EP, cilj nam je bio da se plasiramo na to takmičenje. Sada smo u situaciji da sami odlučujemo o tome. Daćemo od sebe da ostvarimo cilj. Imamo celu nedelju da se pripremimo za utakmicu. Prvu utakmicu sa Mađarima u Beogradu nisam igrao. Moram da budem iskren i da kažem da su oni bili bolji za ta dva gola u prvom poluvremenu. Drugo poluvreme je bilo dosta bolje. Mislim da će se u Budimpešti mnogo toga odlučivati na sredini terena. Tri boda su nam cilj, verujemo u pobedu", rekao je Lukić.

Mađarska je sedmog septembra u Beogradu pobedila Srbiju 2:1, a reprezentativac Nemanja Gudelj smatra da su "orlovi" tu utakmicu odigrali ispod nivoa.

"Prošlu utakmicu nismo bili na našem nivou, pogotovo u prvih 45 minuta. Sada moramo ući u meč kao u drugom poluvremenu meča u Beogradu. Mislim da smo bolji tim, da imamo kvalitetnije igrače, treba da izađemo sa stavom da želimo pobedu i verujem da ćemo je ostvariti", rekao je Gudelj.

On je podsetio da je bilo kritika na račun igre srpskih fudbalera posle prvog duela sa Mađarskom.

"Uvek će biti kritika, mi se branimo kao tim, a ne samo zadnja linija. Trebalo bi da bude kritika na ceo tim, a ne samo na odbranu. Sada je važno da izađemo na teren kao ratnici, da pokažemo volju i mislim da će onda biti sve kako treba", dodao je Gudelj.

Lukić je priznao da postoji mala doza pritiska, pošto se radi o važnoj utakmici.

"Znamo svi koliko dugo nismo bili učesnici Evropskog prvenstva i to je svima nama cilj. Sve bi dali da se nađemo na EP. Jedva čekamo početak meča, jer znamo da će dosta biti naših navijača. Nadam se pobedi", rekao je Lukić.

Mađarska je prva na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirana Srbija.

"Imamo negativan skor protiv Mađara, ali sve ćemo učiniti da to promenimo u našu korist. Želimo da pobedimo u Mađarskoj. Sigurno je da će detalji odlučivati, moramo da budemo maksimalno koncentrisani od prvog minuta. Moramo da budemo što bolji kako se meč bude odvijao. Mađarska je dobra ekipa, svako ko misli da su slabiji od Srbije, vara se, ali važan je naš stav, da pokažemo da smo bolji", naveo je Lukić.

Gudelj je istakao da je fudbaleri Srbije znaju šta ih čeka u Budimpešti.

"Mađarska ima dobar tim sa odličnim igračima. Pokazali su to kroz ceo ciklus kvalifikacija, ali su i ranije pružali dobre partije. Mi smo spremni, dobro smo trenirali. Imamo kvalitetan tim, znamo šta nas čeka, idemo na tri doba", zaključio je Gudelj.

image