Sport

Partizan razbio Spartak za devetu pobedu u nizu, iz kluba nezadovoljni poništenim golom

Crno-beli sada imaju čak sedam bodova više od Crvene zvezde, doduše uz odigran meč više
Partizan razbio Spartak za devetu pobedu u nizu, iz kluba nezadovoljni poništenim golom© FK Partizan / Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana pobedili su u petak Spartak u Subotici rezultatom 3:0 u meču 12. kola Superlige Srbije i tako stigli do devete uzastopne pobede.

Crno-beli su tako povećali svoju prednost na vrhu tabele Superlige, a ni ovaj meč nije bio bez spornih situacija.

Prvo poluvreme meča na severu Bačke bilo je za zaborav, nijedna ekipa nije uspela da napravi ozbiljniju šansu, da bi potom Partizan postigao gol u 61. minutu, ali je on posle intervencije VAR tehnologije poništen. Posle centaršuta Gajasa Zahida, Mihajlo Ilić je prvo pogodio stativu, ali se lopta ponovo odbila do njega i završila u mreži domaće ekipe, ali ga je po odluci sudija ona ipak pogodila u ruku.

To se nije dopalo crno-belima, pa je zvanični Tviter profil FK Partizan ubrzo objavio video snimak sporne situacije iz drugog ugla, na kojoj se činilo da je sve bilo regularno. Uz to su i ostavili poruku "Bez komentara", uz pominjanje Fudbalskog saveza Srbije:

No, kapiten Svetozar Marković je u 69. minutu, posle uigrane akcije iz kornera, udarcem nogom sa desetak metara zakucao loptu pod prečku i doneo prednost Partizanu. Gajas Zahid ju je duplira u 77. minutu posle asistencije rezerviste Nemanje Nikolića.

Još jedan rezervista je bio asistent, Ksander Severina, ofanzivni vezista je dodao loptu Mateusu Saldanji u 81. minutu za konačnih 3:0.

Partizan je prvi na tabeli sa 28 bodova, sedam više od drugoplasirane Crvene zvezde, koja ima i meč manje.
Spartak je ostao na osmom mestu sa 15 bodova.

image