Sport

Zvezda preživela "ljuljanje" Javora: Tinejdžer doneo bodove pred Lajpcig

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Javor iz Ivanjice 3:2 u meču 12. kola Superlige Srbije, nakon što su imali velikih problema na stadionu "Rajko Mitić"
Zvezda preživela "ljuljanje" Javora: Tinejdžer doneo bodove pred Lajpcig© TV Arenasport / screenshot

Ekipa Baraka Bahara ušla je u meč sa čak sedam bodova zaostatka za Partizanom, posle njihove pobede protiv Spartaka, a do trijumfa su stigli preko tinejdžera Jovana Mijatovića u poslednjih desetak minuta utakmice.

Sve je počelo u 15. minutu kada je Đorđo Skoko postigao autogol i tako doveo Zvezdu u vođstvo. Na startu drugog poluvremena, Naser Điga se "revanširao" i autogolom vratio Javor u meč.

Peter Olanjinka je povisio na 2:1 u 56. minutu, ali je Radivoj Bosić u 65. doneo drugo izjednačenje gostiju. Ipak, crveno-beli su u 79. minutu preko 18-godišnjeg Jovana Mijatovića uspeli da dođu do pobedonosnog pogotka.

Taj gol je u velikoj meri mogao da sačuva posao Baraku Baharu, pošto trener Zvezde nije dobro startovao u Superligi. Njegova ekipa je već bila upisala dva poraza, a sada su bili blizu da zabeleže još jedan kiks.

Ipak, trijumf nad Javorom ih je vratio na četiri boda zaostatka za Partizanom posle 10 odigranih mečeva. Naredni meč crveno-beli igraju u Ligi šampiona, na gostovanju Lajpcigu u Nemačkoj.

image