Sport

Otkazana najiščekivanija borba u UFC-u, Rus ima šansu za titulu

Veliki peh zadesio je američkog šampiona i jedna od najiščekivanijih borbi u istoriji MMA se neće dogoditi
Otkazana najiščekivanija borba u UFC-u, Rus ima šansu za tituluGetty © Sean M. Haffey

Meč između Džona Džonsa i Stipea Miočića za titulu prvaka teške kategorije otkazan je zbog povrede aktuelnog šampiona u teškoj kategoriji.

Džon je prilikom jednog sparinga tokom pripreme za borbu doživeo tešku povredu ramena, stradala mu je tetiva u ramenu i on će morati na pauzu od čak osam meseci.

Ovu informaciju potvrdio je promoter Dejna Vajt samo dan pošto je objavljen video da će njih dvojica 11. novembra prirediti spektakl u "Medison Skver Gardenu" na događaju UFC295.

Miočić je, kao jedan od najboljih teškaša svih vremena, trebalo da se vrati u oktagon posle dve godine i osam meseci pošto je izgubio pojas šampiona od Frensisa Nganua.

Miočić je rekorder u teškoj kategoriji po broju odbrana titula i pobeda u mečevima za titulu.

Svoju prvu titulu osvojio je protiv Fabrisija Verduma 2016. godine, a potom je branio u borbama sa Alisterom Overemom, Juniorom dos Santosom i spomenutim Nganuom.

Godine 2018. izgubio je titulu u prvoj borbi trilogije sa Danijelom Kormijeom, zatim je protiv istog borca vratio u svoje vlasništvo, a onda još jednom i odbranio. Od marta 2021. kada ga je nokautirao Nganu, nije se borio.

Legendarni Džons kroz celu karijeru ima samo jedan poraz, a doživeo ga je 2009. godine.

Od 2011. do 2020. bio je prvak poluteške kategorije, a u svom jedinom meču u teškoj kategoriji savladao je Sirila Ganea u martu ove godine za titulu koju je sada trebalo da brani protiv pet godina starijeg američkog borca hrvatskog porekla.

Ovakav razvoj situacije omogućio je jednom Rusu priliku koju je i te kako zaslužio.

Vajt je objavio da će se za privremenu šampionsku titulu u teškoj kategoriji boriti Sergej Pavlovič, čiji će protivnik biti Tom Aspinal.

Pavlovič, 31-godišnji momak rođen u Rostovskoj oblasti, već neko vreme dominira i u seriji je od šest uzastopnih pobeda. Pod njegovim razornim udarcima padali su mnogi, a poslednji je bio Kurtis Blejds.

U dosadašnjem toku karijere zabeležio je 18 pobeda, od kojih je čak 15 bilo nokautom, uz samo jedan poraz.

Njegov protivnik Tom Aspinal ima skor 16-3.

Iako je borba između Džonsa i Miočića bila naslovna, tu privilegiju ipak nisu dobili Pavlovič i Aspinal, pa će najzanimljivija biti ona između Jiržija Prohačke i Aleksa Pereire.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner