Sport

Zvezda i Partizan na "skeneru" starog lisca Pabla Lasa

Trener košarkaša Bajerna Pablo Laso rekao je posle pobede nad Partizanom (94:85) da crno-beli imaju nekoliko igrača kojima je ovo prva sezona u Evroligi i da je im potrebno vreme
Zvezda i Partizan na "skeneru" starog lisca Pabla Lasa© Dusan Milenkovic/ATAImages

Takođe, istakao je da Crvena zvezda ima veliki kvalitet i iskusne igrače, kao i da nije iznenađen serijom pobeda Baskonije od dolaska Duška Ivanovića na klupu.

"Čestitam igračima, mislim da su igrali sa puno hrabrosti. Prva četvrtina nije bila dobra. Od drugog poluvremena su dobro razumeli kako moramo da igramo", rekao je Laso na konferenciji za medije u Minhenu.

Našalio se zatim i na činjenicu da je Partizan imao više navijača od Bajerna.

"Ovo je bilo domaćinstvo... Nekako... Ali bitno je da smo na kraju uspeli da ostvarimo pobedu".

Laso je zatim odgovorio na pitanje novinara Tanjuga da prokomentariše loš start u Evroligi Partizana i Crvene zvezde koji imaju skor 3-5, a i jedni i drugi su najavljivali napad na Fajnal-for.

"Mislim da su oba tima veoma talentovana. Zvezda je potpisala veoma iskusne košarkaše, Teodosića, Tobija, Bolomboja, Gedraitisa, igrače koji su dugo u Evroligi. Mislim da je Partizanu potrebno još malo vremena. Doužer je nov, Kaminski je nov, Kaboklo je nov. Trebaće im vremena da budu najbolji. Takođe Panter je van terena, tako da je i to faktor", istakao je Španac.

Nastavio je Laso da analizira"večite".

"Isto tako, Zvezda je promenila trenera, biće im potrebno vremena da budu na najboljem nivou. Oba tima su odlična, kompetitivna, imaju odlične igrače. Znamo da moramo da igramo tamo i videćemo se opet sa Zvezdom. Verujemo da su oba tima odlična, dosta ih poštujemo, znamo koliko ih je teško dobiti. Trenutno smo 1-1 sa srpskim timovima, nadamo se da će na kraju biti 3-1."

Laso je rođen u Vitoriji, pa je usledilo pitanje da li je iznenađen serijom pobeda Baskonije od dolaska Duška Ivanovića na klupu.

"Znam zašto ste mi postavili ovo pitanje. Nisam nimalo iznenađen. To je klub koji se nikad ne predaje, uvek ima najviše ciljeve i očekujem od njih da budu kandidati za visok plasman do kraja regularnog toka Evrolige", zaključio je Laso.

image