Sport

Barsa pala u 92. minutu, Milan izbacio Njukasl - poznati svi učesnici osmine finala LŠ

Liga šampiona je završena za 2023. godine i poznato je kojih 16 klubova je preostalo u borbi za najveći trofej
Barsa pala u 92. minutu, Milan izbacio Njukasl - poznati svi učesnici osmine finala LŠGetty © Michael Steele / Staff

Najinteresantnije je bilo u grupi G, gde su sve četiri ekipe imale za šta da se bore. Borusija je u Dortmundu remizirala 1:1 protiv Pari Sen Žermena - poveli su domaći preko Karima Adejemija, dok je Voren Zair Emeri postavio konačan rezultat.

Za to vreme, Milan je u poslednjim minutima stigao do izuzetno vredne pobede u Njukaslu - 2:1. "Svrake" su povele preko Žoelintona, Kristijan Pulišić je izjednačio u 59. minutu, da bi čovek odluke za "rosonere" bio Samuel Čukvueze u 84. minutu. Nakon svega, Dortmund je prvi sa 11 bodova, PSŽ je drugi sa osam, koliko ima i trećeplasirani Milan. "Rosoneri" će zato u Ligu Evrope, dok je Njukasl sa pet bodova eliminisan.

U grupi E, Atletiko Madrid je savladao Lacio 2:0 golovima Antoana Grizmana i Samuela Lina, čime su potvrdili prvo mesto u grupi sa 14 bodova, upravo ispred italijanskog tima koji ih je sakupio 10.

U drugom meču u toj grupi, Seltik je savladao Fejenord 2:1, ali holandski tim će narednog proleća igrati u Ligi Evrope, dok je velikan iz Glazgova završio takmičenje u UEFA takmičenjima ove sezone.

I na kraju, u grupi H, dogodilo se iznenađenje, pošto je belgijski Antverpen savladao Barselonu 3:2 na domaćem terenu pogotkom u 92. minutu. Ovaj rezultat nije mnogo uticao na konačno stanje, pošto je šampion Belgije već bio eliminisan, a katalonski gigant je obezbedio prvo mesto u grupi.

Zbog toga Barselonu nije bolela pobeda Porta nad Šahtjorom 5:3 uz dva pogotka Vendersona, pošto su i Porto i Barselona osvojili po 12 bodova, ali je španski tim završio na prvom mestu zbog boljeg međuskora.

Tako će na žrebu za osminu finala Lige šampiona u prvom šeširu biti sve prvoplasirane ekipe iz svojih grupa, a u drugom drugoplasirane.

  • PRVI ŠEŠIR: Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Arsenal, Mančester siti, Real Madrid, Barselona, Real Sosijedad, Atletiko Madrid.
  • DRUGI ŠEŠIR: PSŽ, Inter, Lacio, Napoli, Porto, Lajpcig, Kopenhagen, PSV.
image