Sport

"Marka" oduševljena - "Srbija ima novog Mijatovića"

Srpski fudbaler iz redova Crvene zvezde Jovan Mijatović, našao se na "skeneru" jednog od najpoznatijih evropskih i španskih portala - "Marke"
"Marka" oduševljena - "Srbija ima novog Mijatovića"© ATA Images

Nagoveštavao je mladi Jovan Mijatović da može važiti za sjajno pojačanje Crvene zvezde i to iz omladinskog pogona crveno-belih.

Odlične partije, napokon su dobile i verifikaciju u vidu golova, pa otuda brojni srpski, ali i evropski mediji "bruje" o ovom momku.

Najnoviji među njima je čuvena španska "Marka".

Pod naslovom "Jovan, novi Mijatović oduševljava Srbiju", Španci su uporedili Jovana sa legendarnim Predragom Mijatovićem, asom Real Madrida i reprezentacije Jugoslavije.

Naravno, najveća razlika jeste odabir klubova, pošto je Predrag branio boje Partizana.

Jovan je nedavno u dresu Zvezde oborio novi rekord, ovoga puta kao najmlađi strelac "het-trika" u crveno-belom dresu (18 godina, pet meseci, pet dana).

Tako je srušio rekord koji je držao legendarni Dejan Stanković.

Ako se vratimo na odabir timova, ono što je začudilo Špance jeste izjava mladog Jovana Mijatovića da mu nije san da dođe do dresa Reala ili Barselone.

"Kad sam bio mali moj san nisu bili Real i Barselona, već prvi tim Crvene zvezde", podsećaju iz Marke na izjavu Mijatovića, koja dosta podseća na rečenice kakve je svojevremeno imao Nemanja Vidić.

Mijatović do sada ima osam golova i dve asistencije u Superligi, od čega su mnogi bili pobedonosni.

Takav učinak u poprilično limitiranoj minutaži, privukao je pažnju brojnih evropskih klubova.

Mijatovića već izvesno vreme skautiraju neki od najvećih timova "starog kontinenta", a najveće interesovanje za sada pokazali su Fejenord, Zenit iz Sankt Peterburga i Juventus.

Prema pisanjima domaćih medija, Crvena zvezda je već odbijala ponude u iznosu od pet miliona evra, a ostaje da se vidi hoće li i koliko će crveno-beli uspeti da zadrže ovog talentovanog fudbalera, koji je seniorsku karijeru započeo u Grafičaru.

Iz "Marke" su poseban osvrt imali na meč Zvezde i Mančester sitija kada je Mijatović pogodio dve stative i to ulaskom s klupe. Predviđaju mu blistavu karijeru iz koje bi Srbija mogla puno da profitira.

image