Sport

FK Partizan: Čvrsto podržavamo UEFA, Superliga nije prava vrednost fudbala

Fudbalski klub Partizan saopštio je da će po pitanju osnivanja Superlige čvrsto ostati uz Evropsku fudbalsku uniju (UEFA)

"Partizan je upoznat sa odlukom Evropskog suda pravde u slučaju Superlige. Kao jedan od klubova sa najdužim stažom u ECA (Evropska klupska asocijacija), nastavićemo da podržavamo sportske vrednosti koje promovišu UEFA i ECA, kao krovne organizacije evropskog fudbala, jer sinergišu sve klubove i to je ono što ovu igru čini globalno najpopularnijim sportom", navodi se u saopštenju Partizana.

Srpski klub tako je izjavio javno protivljenje osnivanju Superlige.

"Verujemo da se prave vrednosti fudbala i svega onoga što on predstavlja mogu ostvariti jedino kroz institucionalnu saradnju ECA i UEFA i shodno tome FK Partizan ne podržava osnivanje Superlige", zaključuje se u saopštenju crno-belih.

Projekat evropske fudbalske Superlige, ponovo je zaživeo nakon što je Sud pravde Evropske unije saopštio da su Evropska fudbalska unija i Međunarodna fudbalska federacija zloupotrebile dominantan položaj, blokirajući pretnjom sankcijama stvaranje alternativnog turnira - Superlige.

Evropsku Superligu zatvorenog tipa u aprilu 2021. pokušalo je da osnuje 12 klubova, ali je taj plan propao za 48 sati, ali od projekta još nisu odustali Real Madrid i Barselona.

image