Sport

Rus upozorio Alkaraza: Sada se situacija menja, problemi će početi pre ili kasnije

Momak iz Mursije predstavlja "novu veliku stvar" u tenisu, projektuje mu se fantastična karijera, a nije mali broj onih koji ga vide kao nekoga ko će završiti kao najveći svih vremena. Ipak, ima i onih koji misle drugačije
Rus upozorio Alkaraza: Sada se situacija menja, problemi će početi pre ili kasnijeGetty © Clive Brunskill

Ruski teniser Andrej Rubljov upozorio je Karlosa Alkaraza da će nastavak njegove karijere biti mnogo teži i da će se suočavati sa mnogo većim poteškoćama nego do sada.

Alkaraz je u dosadašnjoj karijeri osvojio dva grend slema (Ju-Es open i Vimbldon) i već je 36 sedmica proveo na prvom mestu ATP rang-liste.

"Kada spolja gledate, sve je isplanirano za njega da napravi veliku karijeru. Zato će biti interesantno kada se suoči sa teškim situacijama", počeo je Rubljov u intervjuu za Jutjub kanal teniskog portala "Boljše".

Momak iz Mursije trenutno je na drugoj poziciji iza neprikosnovenog Novaka Đokovića.

"Karlitos je mlad, sve je izvan terena pripremljeno za njega, jer je ludački talentovan. Uspeo je brzo da se probije u vrh, već je bio prvi na svetu, pobedio je na Ju-Es openu i Vimbldonu. Već je postigao ono o čemu većina tenisera sanja. Ali sada mora da postigne još više, da osvaja još gren slemova."

Rubljov i Alkaraz do sada su se sastali samo jednom, bilo je to na Završnom turniru u Torinu prošlog meseca, kada je Španac trijumfovao rezultatom 7:5, 6:2.

Ipak, Moskovljanin podvlači da će od ove sezone pritisak biti drugačiji.

"On do sada nije imao nikakav pritisak, sve je uspevao da postigne, a da nije bio favorit. U narednoj godini se situacija menja, očekivanja rastu. U takvim prilikama, važno je iskustvo koje on nema. Biće mu potrebno vreme da to sve shvati."

Veliku ulogu u karijeri 20-godišnjaka ima trener Huan Karlos Ferero, koji je zadužen za sve što se dešava na terenu i oko njega. Međutim, nemoguće je da sve bude savršeno.

"Problemi će početi pre ili kasnije. Na primer, prestanete da radite sa menadžerom. Tražite drugoga, počne razmišljanje o procentima, ko će dobiti koliko para i slično. Svi pokušavaju da izvuku novac iz vas. Takvi momenti počnu da utiču na vas i prestanete da razmišljate samo o tenisu", istakao je između ostalog Rubljov.

image
VV inauguration
banner