Sport

Fočak otišao iz Milana - stiže u "jugoslovensku koloniju" Fenerbahčea za 9.000.000 evra

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić novi je fudbaler Fenerbahčea, pošto je posle mnogo spekulacija došlo do njegovog odlaska iz redova Milana
Fočak otišao iz Milana - stiže u "jugoslovensku koloniju" Fenerbahčea za 9.000.000 evraGetty © Marco Luzzani / Stringer

Fudbaler iz Foče (30) potpisaće trogodišnji ugovor sa timom iz Istanbula vredan 9.000.000 evra, dok će italijanskom velikanu pripasti 5.000.000 evra uz bonuse na ime obeštećenja.

Krunić je u poslednje vreme bio "na ledu" u Milanu, pošto nije želeo da potpiše novi ugovor. On je među "rosonerima" primao 1.100.000 evra po sezoni, spekulisalo se da mu je nuđeno povećanje na 1.800.000 evra godišnje.

Ipak, Fenerbahče je stigao sa ponudom kakva se ne odbija, pa će iskusni vezista sada pristupiti ekipi u kojoj već igra veliki broj fudbalera iz bivših jugoslovenskih republika.

Krunić će postati saigrač kapitena reprezentacije Srbije Dušana Tadića, kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeka, ali i Hrvata Dominika Livakovića i Slovenca Mihe Zajca.

Tako je bivši igrač Donjeg Srema i Borca iz Čačka postao drugo veliko pojačanje Fenerbahčea u 2024. godini, pošto je turski gigant već doveo Leonarda Bonućija.

image