Sport

Dončićev tripl-dabl nedovoljan za trijumf nad Lejkersima - nestvaran rekord Lebrona Džejmsa

Košarkaši Los Anđeles lejkersa savladali su ekipu Dalasa 127:110, uz odlične partije Luke Dončića sa jedne i Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa sa druge strane. Slovenac zabeležio tripl-dabl, dok je "Kralj" u svojoj karijeri odigrao protiv 35 odsto igrača koji su nastupali u NBA ligi
Dončićev tripl-dabl nedovoljan za trijumf nad Lejkersima - nestvaran rekord Lebrona Džejmsa© Tanjug&AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Jiš jedan dan u kancelariji za Lebrona Džejmsa završio se uspešno, uprkos tripl-dablu Luke Dončića.

Lejkersi su ubedljivo trijumfovali protiv Mevsa 127:110, a utakmicu su prelomili u trećoj deonici koju su dobili rezultatom 42:27.

Dalasu nije pomogao ni 63. tripl-dabl u karijeri Luke Dončića - Slovenac je ubacio 33 poena, uz 13 skokova i 10 asistencija.

Lejkerse su predvodili Dianđelo Rasel sa 29 poena, Dejvisu je nedostajala jedna asistencija za tripl dabl - 28 poena, 12 skokova i 9 dodavanja, dok je Lebron Džejms dodao 25 poena, uz po 8 skokova i asistencija.

Zvuči nestvarno, ali NBA je tokom meča objavila podatak da je "Kralj" odigrao mečeve protiv 35 odsto igrača koji su ikada nastupali u NBA ligi.

Džejms igra svoju 21. sezonu u karijeri, a sudeći po partijama koje pruža iz dana u dan - tu ne namerava da stane.

image