Sport

Lepa vest za navijače Partizana: "Saldanja definitivno nije na prodaju!"

Mateus Saldanja definitivno nije na prodaju i ostaje igrač Partizana, izjavio je sportski direktor crno-belih Ivica Kralj
Lepa vest za navijače Partizana: "Saldanja definitivno nije na prodaju!"© Dusan Milenkovic/ATAImages

Partizan je u prelaznom roku ostao bez dva značajna šrafa, Mihajlo Ilić i Kristijan Belić napustili su Humsku i karijeru će nastaviti u Bolonji, odnosno Alkmaru.

Ipak, najbolji strelac jesenjeg dela Superlige ostaje među crno-belima, tvrdi sportski direktor Partizana Ivica Kralj.

"Saldanja ostaje igrač Partizana. Imali smo ozbiljne ponude za njega, ozbiljne pozive, međutim, Saldanja definitivno nije za prodaju", rekao je Kralj.

Sportski direktor Partizana je rezimirao prelazni rok kluba.

"Leonardo Ovusu je igrač Partizana, potpisao je ugovor na tri godine. Očekujemo ga u utorak ili sredu u Larnaki, zbog vize, cele papirologije potrebno je vreme da se to završi", rekao je Kralj.
Ekipi se jutros pridružio i novajlija iz Šahtjora Denil Kastiljo, koji je stigao je na šestomesečnu pozajmicu, bez opcije otkupa.

"Insistirali smo da napravimo neku opciju otkupa, ali Šahtjor nije hteo ni da čuje. To pokazuje da ga oni vide kao ozbiljno pojačanje za narednu sezonu", naveo je Kralj.

Dodao je da se sa Južnokorejcem Jung-jun Gohom pregovara od pre šest, sedam meseci, ali da tada nije završen transfer.

"Sad smo blizu, no da ne pričamo previše dok se ne potpiše", rekao je Kralj.

Partizan bi za obeštećenje Pohangu morao da izdvoji 1,2 miliona evra.

Prema rečima Kralja, u pitanju je ozbiljno pojačanje, a igrač njegovih kvaliteta zaslužuje tako nešto.

"Goh igra ofanzivnog veznog i bočnog napadača, smatram da će biti ozbiljno pojačanje za Partizan. Ako sve završimo sa Gohom, to je u principu to što se novajlija tiče", dodao je Kralj.

Crno-beli dres zadužio je mladi Nikola Miličić, a pred put na Kipar stigao je i novi golman Miloš Krunić.

"Miličić je došao kao bonus. Na njegovu nesreću imao je pauzu od tri meseca, nije igrao zbog povrede. To je sada sve u redu, ali biće mu potrebno vremena da se uklopi u sve što trener traži od njega. Verujem da je svestan gde je došao, a tu su i igrači da mu pomognu da što pre bude u ritmu. Krunić će pojačati konkurenciju među golmanima", zaključio je Kralj.

image