Sport

Bogdanović sipao trojke i nije mislio o trejdu – Srbinu se smeši nagrada u NBA

Kapiten "orlova" mogao bi uskoro da dobije priznanje za sjajne igre u ovoj sezoni
Bogdanović sipao trojke i nije mislio o trejdu – Srbinu se smeši nagrada u NBA© Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Bogdan Bogdanović bio je jedan od najboljih pojedinaca u novoj pobedi Atlante, koja je na svom parketu savladala Finiks sanse – 129:120.

Bogdanović je na parketu proveo nešto više od 34 minuta i za to vreme postigao 23 poena (8/12 iz igre), uz četiri skoka i pet asistencija.

Sjajni srpski bek je odigrao čitav meč bez izgubljene lopte, pogađao je kada je bilo potrebno i ubacio je četiri trojke iz sedam pokušaja.

Bogdan je postigao najmanje jednu trojku u prethodnih 57 uzastopno odigranih utakmica, što je drugi najduži niz u istoriji franšize Hoksa.

Takođe, nastavio je da dominira Istočnom konferencijom po broju dalekometnih pogodaka, pošto je ostao na samom vrhu sa 145 ubačenih trojki ove sezone.

On bi uskoro mogao da krunisan za sjajne partije u ovoj sezoni jer je najveći favorit da bude izabran za najboljeg šestog igrača lige.

Videćemo da li će to priznanje dobiti u dresu ekipe iz Džordžije, pošto bi mogao da bude trejdovan jer je za njega veoma zainteresovvana Minesota, koja je lider konferencije.

"Jastrebovi" su jednom izjednačenom meču uspeli da dođu do prednosti krajem treće i početkom četvrte četvrtine, koju su do kraja i sačuvali.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Tre Jang sa 32 poena i 15 asistencija. Bio je to njegov 30. dabl-dabl ove sezone, a 20. meč sa 30 ili više poena.

Na drugoj strani Kevin Durent je imao 35 poena, ali i osam skokova i asistencija. Devin Buker je dodao 24, a Jusuf Nurkić i Bredli Bil su imali po 14.

Atlanta se trećim uzastopnim trijumfom vratila u život i sada je deseta na tabeli Istoka sa 21 pobedom i 27 poraza.

Finiks je sedmi na Zapadu sa skorom 28-21.

image