Sport

Kari, "džabe" ti 60 poena kad je tu Bogdan - Srbin prelomio, Atlanta slavila

Zvezda Golden Stejta pružila je neverovatnu partiju, ali njegova rola nije bila dovoljna za timsku igru Hoksa, koje je u ključnim trenucima probudio kapiten reprezentacije Srbije
Autor: YouTube / FreeDawkins

Košarkaši Atlante savladali su Golden Stejt 141:134 u dramatičnom susretu koji je otišao i u produžetak, a uprkos čak 60 ubačenih poena Stefa Karija, jednu od ključnih uloga na meču imao je kapiten reprezentacije Srbije.

Bogdan Bogdanović je okončao meč sa 13 poena, četiri skoka i četiri asistencije, ali je šest od tih 13 poena postigao u razmaku od 30 sekundi kada se "lomio" meč i kada je Atlanta uspela da uhvati priključak za odlazak u produžetak.

Vodili su Voriorsi u završnici, kada je Srbin uspeo da probudi Hokse, da bi potom u produžetku presudnu ulogu odigrali Dežonte Marej i Trej Jang.

Bogdanović je na ovom meču ubacio dve trojke, istina, iz čak 10 pokušaja, ali je zbog toga sada najbolji trojkaš ove sezone u Istočnoj konferenciji, ispred saigrača Janga.

Tako je i 60 poena Karija (10 ubačenih trojki) bilo nedovoljno za Golden Stejt. Atlantu su predvodili Jang sa 35 poena, Onijeka Okongvu sa 22 poena i 16 skokova, dok su odlični bili i Džejlen Džonson sa 21, Marej sa 19 i Klint Kapela sa 17 poena.

U redovima Golden Stejt, Lester Kvinones je ubacio 17, a Džonatan Kuminga 16 poena. Ipak, Hoksi su u produžetku bili daleko bolji tim, te su stigli četvrte pobede u nizu i 10. mesta na Istoku sa učinkom 22-27.

Voriorsima je ovo treći poraz u poslednjih pet mečeva i sada su 12. na Zapadu sa skorom 21-25, odnosno sa tri pobede manje od mesta koje vodi u plej-in.

image
VV inauguration
banner