Sport

Deko: Nismo odlučili ko će zameniti Ćavija, kandidata je mnogo

Sportski direktor Barselone Deko, izjavio je da katalonski fudbalski klub još nije odlučio ko će na kraju sezone da zameni Ćavija na mestu trenera, prenose španski mediji
Deko: Nismo odlučili ko će zameniti Ćavija, kandidata je mnogoGetty © Alex Caparros

Ćavi Ernandez je nedavno objavio da će se na kraju sezone povući sa mesta trenera Barselone.

Legenda kluba na takav potez se odlučila nakon serije loših rezultata.

"Još smo iznenađeni odlukom Ćavija da nas napusti na kraju sezone. Sa njim smo planirali budućnost Barselone", rekao je Deko za "Lavangardiju".

Deko je odgovorio na pitanje da li bi Barselona angažovala menadžera Liverpula Jirgena Klopa, koji je najavio povlačenje na kraju sezone.

"Klop je vrhunski trener, ali mislim da nije trenutak da se govori o tome. Imamo mnogo opcija. Još nismo razgovarali ni sa jednim trenerom. Trener Barselone mora da bude neko ko želi da isprati naš plan rada. Ne želim da sada govorim o drugim trenerima", rekao je Deko.

Španski mediji su preneli da bi Tijago Mota ili Rafa Markez mogli da preuzmu mesto trenera Barselone.

"Ne pratim redovno Motin rad, jer ne gledam kako igra Bolonja. Rafa Markez? Tu je sa nama. Mlad je, napreduje, u našem klubu će dobro da se razvija", istakao je Deko.

Pored pomenutog Klopa, među kandidatima za klupu Barselone ističe se još jedan nemački stručnjak, a u pitanju je Hansi Flik.

Prema pisanju nemačkih medija, Flik je počeo da uči španski jezik, kako bi se što bolje spremio za potencijalno preuzimanje katalonskog kluba.

image