Sport

Vasa bolji od Bogdana u srpskom derbiju, Jovićev Majami srušio još jednog favorita

U duelu dva srpska beka, Micićev Šarlot savladao Bogdanovu Atlantu 122:99. Nikola Jović nije ponovio maestralnu partiju iz Milvokija, ali je njegov Majami savladao još jednog favorita na Istoku - Filadelfija savladana 109:104

Vasa Micić igra značajno i više i bolje otkako je trejdovan u Šarlot, a srpski plej pomogao je Hornetsima da dođu do važne pobede protiv Atlante  - 122:99.

Šarlot je i dalje daleko ispod zone koja vodi u plej-in doigravanje, ali ekipa iz Severne Karoline i dalje se nada da može da se domogne makar 10. mesta na kraju sezone, što će biti izuzetno teško.

Upravo pobeda protiv desetoplasirane Atlante može da da vetar u leđa "stršljenovima", u čijim redovima je briljirao Brendom Miler sa 26 poena.

Vasa Micić bio je četvrti strelac tima sa 13 poena, a uz dva uhvaćena skoka podelio je i pet asistencija, za 20 minuta na terenu.

Na drugoj strani, prve zvezde ekipe potpuno su podbacile - Tre Jang je postigao 12 poena, uz isto toliko asistencija, dok je Dežonte Mari dodao 13.

Bogdan Bogdanović se uklopio u sivilo svoje ekipe i ubacio je samo 12 poena (trojke 2/5), uz pet skokova i četiri asistencije.

Majami je upisao još jednu veliku pobedu na gostovanjima - posle Milvokija Hit je savladao i Filadelfiju 109:104.

Fila i dalje ne može da se sastavi bez prve zvezde Džoela Embida, dok su gosti igrali bez Džimija Batlera.

Nikola Jović nije uspeo da ponovi maestralno veče iz Viskonsina, pa je utakmicu završio sa po 3 postignuta poena, uhvaćena skoka i asistencije.

Majami je osmi na Istoku sa skorom 30-25, dok je Filadelfija četvrta sa 32-22.

Naredne večeri u NBA ligi odigraće se još tri utakmice, a onda će uslediti pauza zbog Ol-star vikenda koji se održava u Indijanapolisu.

image