Sport

Jokić pokušao da nadomesti izostanak dva startera - Sakramento ponovo koban po Nagetse

Drugi put u poslednje tri utakmice, Denver je poražen od Sakramenta ovoga puta u svojoj "Bol areni" 102:98. Denver igrao bez povređenih Džamala Marija i Kentavijusa Kaldvel-Poupa, Nikola Jokić imao najlošiji učinak još od Božića

Nikola Jokić nije imao svoje veče protiv Sakramenta, pa su Nagetsi, bez Marija i Kaldvel-Poupa, doživeli treći uzastopni poraz u NBA ligi - 98:102.

Kingsi su još jednom pokazali da vole da se nadmeću sa šampionima, pobedili su Nagetse drugi put u samo pet dana, a imali su i nekoliko veoma raspoloženih igrača na utakmici u "Bol areni".

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Dearon Foks sa 30 poena i po 8 skokova i asistencija, po 20 su ubacili Harison Barns i Domantas Sabonis.

Nikola Jokić imao je, za svoje standarde, skromno veče - postigao je samo 15 poena, uz loše procente šuta iz igre (trojke 0/6, ukupno 6/17), uhvatio je pet skokova i podelio osam asistencija.

To je najslabiji učinak jednog od najvećih kandidata za MVP titulu ove sezone još od 7. januara, kada je protiv Denvera uputio samo tri šuta ka košu rivala.

Najbolji u poraženoj ekipi bio je Gordon sa 25 poena i 15 skokova, Majkl Porter junior dodao je 19 poena.

Posle tri vezana poraza, Denver je sve dalji od prvog mesta na Zapadu NBA lige - trenutno je na četvrtoj poziciji sa 36 pobeda i 19 poraza, a prvoplasirana Minesota beži tri pobede.

Sakramento je osmi na Zapadu sa 31 pobedom i 23 poraza.

Naredni meč ekipša Denvera igra za osam dana protiv Vašingtona, pošto u NBA ligi sledi pauza zbog Ol-star vikenda, na kojem će nastupiti i Nikola Jokić.

image