Sport

Kratko pamćenje i rafal maestralnog Bogdanovića u porazu Atlante

Sjajni šuter nastavio seriju i pružio jednu od najboljih partija od početka sezone
Kratko pamćenje i rafal maestralnog Bogdanovića u porazu AtlanteGetty © Kevin C. Cox

Bogdana Bogdanovića nije mnogo poljuljalo loše izdanje u prethodnoj utakmici, pa je u noći između ponedeljka i utorka izašao na teren u Čikagu, eksplodirao i zatrpao koš Bulsa.

Nažalost, Atlanti to nije bilo dovoljno da izbegne poraz rezultatom 136:126.

Kapiten Srbije već nekoliko sedmica je jedna od glavnih tema kada su trejdovi u pitanju, ali je on odlučio da to ostavi iza sebe, zaboravi loš nastup protiv Filadelfije i pokaže od čega je satkan.

Bogdanović je predvodio Hokse u Čikagu, na terenu je proveo skoro 27 minuta i za to vreme postigao 28 poena (11/16 iz igre, 6/10 trojke), uz dva skoka, četiri asistencije i po jednu izgubljenu i ukradenu loptu.

Bogdan je bio najbolji u svom timu, ekspresno je popravio procente šute, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

"Bikovi" su došli do prednosti sredinom treće četvrtine i tada su slomili otpor rivala. Konstantno su držali višak, a serijom u finišu susreta otišli na +10 i priveli meč kraju.

Nekadašnjeg igrača Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta najbolje je pratio Deandre Hanter sa 23 poena i šest skokova, Tre Jang je upisao dabl-dabl (19 poena i 14 asistencija), dok je Dežonte Marej dodao 17 poena.

Bulse su do pobede predvodili Ajo Dosunmu i Demar Derozan sa po 29 poena, crnogorski reprezentativac Nikola Vučević je ostvario dabl-dabl učinak sa 24 poena i 11 skokova, a dvocifren je bio i Džavon Karter (11 poena).

Ekipa koju vodi Bili Donovan je ovim trijumfom povećala prednost upravo nad "jastrebovima" – trenutno je deveta na Istoku sa skorom 26-28, dok je Atlanta mesto ispod sa 24 pobede i 30 neuspeha.

Bogdanovića i saigrače pre Ol-star pauze čeka gostovanje kod Šarlot hornetsa, za koje nastupa Vasilije Micić, dok Bulsi putuju u Klivlend na megdan Kavalirsima.

image