Sport

Vratio se Salah, vratio se osmeh na Klopovo lice - Liverpul ubedljiv u Brentfordu

Muhamed Salah upisao gol i asistenciju u ubedljivoj pobedi Liverpula nad Brentfordom 4:1, u prvoj utakmici 25. kola Premijer lige
Vratio se Salah, vratio se osmeh na Klopovo lice - Liverpul ubedljiv u BrentforduGetty © Ryan Pierse

Čekali su "crveni" povratak Salaha sa Kupa afričkih nacija, a Egipćanin je, iako je meč u Brentfordu počeo sa klupe, još jednom pokazao koliko je važan za igru Jirgena Klopa.

Istina, bio je Liverpul bolji rival i bez Salaha, poveo golom Darvina Nunjeza u 35. minutu, ali je ostao i bez dva povređena igrača - Kurtisa Džounsa i Gioga Žote.

Upravo je Portugalca zamenio Salah u finišu prvog dela, a u 55. je asistirao Makalisteru za drugi gol "crvenih" na meču.

Onda se Salah sam upisao u listu strelaca, postigao 15. pogodak u sezoni i nastavio poteru za Erlingom Holandom, koji je najbolji strelac takmičenja sa golom više.

Brentford je postigao počasni pogodak preko Ajvana Tonija, da bi konačan rezultat utakmice na Gradskom stadionu u Brentfordu postigao Gakpo, posle serije grešaka odbrane domaćih.

Liverpul sada ima pet bodova više u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, ali "građani" imaju i dve utakmice manje odigrane.

image