Sport

LE i LK: Marsej razbio Šahtjor, a Sparta Galatu - Stanković ispao od Olimpijakosa

Fudbaleri Marseja, Sparte iz Praga i Sportinga iz Lisabona plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, dok su među 16 najboljih u Ligi konferencije stigli belgijski Union, Olimpijakos, Molde i Šturm.
LE i LK: Marsej razbio Šahtjor, a Sparta Galatu - Stanković ispao od OlimpijakosaGetty © DeFodi Images / Contributor

Odigrani su preostali mečevi plej-of rundi UEFA takmičenja, a najubedljiviji bili su Marsej i Sparta Prag.

Francuski tim je savladao Šahtjor 3:1 i eliminisao ga ukupnim rezultatom 5:3, dok je Sparta slavila 4:1 protiv Galatasaraja. Sportingu je protiv Jang Bojsa bio dovoljan remi 1:1 posle pobede 3:1 u Bernu.

U Ligi konferencije, Union je eliminisao Ajntraht i to u Frankfurtu 2:1, dok je Olimpijakos savladao Ferencvaroš Dejana Stankovića 1:0, za prolas u osminu finala. U tome je uspeo i Molde pobedom 3:0 nad Legijom u Varšavi, dok je Šturm slavio 1:0 u Bratislavi protiv Slovana, i prošao dalje ukupnim rezultatom 5:1.

U osmini finala Lige Evrope dalje su prošli Milan, Frajburg, Sporting, Benfika, Karabag, Sparta Prag, Marsej i Fejenord/Roma, a igraće protiv nosilaca koje čine Vest Hem, Brajton, Rendžers, Atalanta, Liverpul, Viljareal, Slavija Prag i Bajer Leverkuzen.

U osmini finala Lige konferencije su prošli Šturm, Servet, Union, Dinamo Zagreb, Olimpijakos, Ajaks, Molde i Makabi Haifa, a njima će rivali biti nosioci - Lil Makabi Tel Aviv, Viktorija Plzenj, Klub Briž, Aston Vila, Fjorentina, PAOK i Fenerbahče.

image
VV inauguration
banner