Sport

Medvedev bolji od "bivšeg" Rusa, u Dubaiju uspešni i Rubljov i Hačanov

Danil Medvedev sa 2:0 u setovima savladao "bivšeg" zemljaka Aleksandera Ševčenka i plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dohi. Svoje mesto među šesnaestoricom najboljih u Emiratima našli su i ruski teniseri Karen Hačanov i Andrej Rubljov
Medvedev bolji od "bivšeg" Rusa, u Dubaiju uspešni i Rubljov i HačanovGetty © Abdallah Bruno/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Danil Medvedev uspešno je počeo odbranu titule na ATP turniru u Dubaiju, pošto je u dva seta savladao Aleksandera Ševčenka iz Kazahstana sa 2:0 (6:3, 7:5).

Trećem teniseru sveta i prvom nosiocu u Dubaiju trebalo je 90 minuta da savlada nekadašnjeg zemljaka i plasira se u osminu finala.

Podsećanja radi, Ševčenko je posle nastupa na Australijan openu krajem januara uzeo kazahstansko državljanstvo i ubuduće će nastupati pod zastavom ove zemlje.

Medvedev je očigledno u duelu imao motiv više, a u narednom kolu će igrati protiv pobednika meča Nagal (Indija) - Sonego (Italija).

U drugo kolo se plasirao i Karen Hačanov, koji je sa 6:3, 6:2 savladao Francuza Luku van Aša i tako nastavio seriju dobrih rezultata, posle osvajanja turnira u Dohi.

Hačanov će se za mesto u četvrtfinalu boriti protiv Jiržija Lehečke, koji je sa 2:1 u setovima bio bolji od Martona Fučoviča.

Na turniru je još i drugi nosilac Andrej Rubljov, posle preokreta i pobede nad Džidžen Džangom iz Kine.

Prošle sezone u finalu Dubaija igrali su Medvedev i Rubljov, a treći teniser sveta slavio je prilično ubedljivo 6:2, 6:2.

image
VV inauguration
banner