Sport

Srbija ostala bez predstavnika na Igrama budućnosti

Takmičenje završeno za srpske predstavnike koji nisu uspeli da se plasiraju u borbu za medalje
Srbija ostala bez predstavnika na Igrama budućnosti© Games of Future 2024 Kazan

Srbija više nema takmičare na Igrama budućnosti na kojima se program završava u nedelju, 3. marta.

Našu zemlju u Kazanju reprezentovali su na najbolji mogući način "večiti rivali", članovi e-sports ekipa Crvene zvezde i Partizana.

Crveno-beli su se takmičili u fidžital fudbalu, a crno-beli u fidžital košarci, ali su i jedni i drugi učešće završili u utorak.

Partizan je dobro započeo takmičenje, ostvario trijumf na startu, a onda došao i do četvrtfinala. Međutim, tamo je Ural basket bio bolji i naši momci su morali da spakuju kofere.

U ovom sportu već se igraju polufinala, pa će najbolji fidžital košarkaški tim biti nego od sledeća četiri kluba: američki R10 tim, Ural basket, MDMX ili Liga Pro tim.

Zvezda, sa druge strane, nije osetila slast pobede u Rusiji i sa dva poraza se vraća kući.

U fudbalu tek počinje nokaut faza, dok su se iz Zvezdine grupe dalje plasirali Rotor internešnl i CHP Čile.

Takođe, deo spektakla u Kazanju bio je i Filip Avramović iz omladinske škole FK Crvena zvezda, koji je imao zapaženu ulogu u projektu "Fudbal za prijateljstvo – fidžital", zajedno sa trenerom Markom Milićem.

Igre budućnosti, prvi veliki međunarodni turnir "fidžitalnih" sportova na svetu koji kombinuju fizička takmičenja u klasičnim sportovima i posebno priređenim digitalnim sportskim disciplinama za onlajn učesnike iz celog sveta, održavaju se od 21. februara do 3. marta.

image