Sport

Pogba najavio žalbu: Oduzeto mi je sve što sam izgradio u karijeri

Pol Pogba demantovao da je svesno ili namerno koristio doping i najavio žalbu na odluku Italijanskog antidoping tribunala
Pogba najavio žalbu: Oduzeto mi je sve što sam izgradio u karijeriGetty © Marco Luzzani

Igrač Juventusa je suspendovan na četiri godine zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.

"Danas sam obavešten o odluci Tribunala i mislim da je nepravedna. Tužan sam i šokiran slomljenog srca, oduzeto mi je sve što sam izgradio u profesionalnoj karijeri", napisao je Pogba na svom Instagram nalogu.

Francuski fudbaler je nasumično testiran 20. avgusta prošle godine posle utakmice Juventusa i Udinezea u Seriji A, a taj meč je pratio sa klupe za rezerve.

Pogba je bio pozitivan na testosteron, hormon koji povećava izdržljivost. Analiza i B uzorka je potom pokazala da je francuski fudbaler bio pozitivan na testosteron.

"Kada budem oslobođen zakonskih ograničenja cela priča će postati jasna. Nikada nisam svesno ili namerno uzimao bilo kakve suplemente koju krše propise. Kao profesionalni sportista nikada ne bih uradio ništa nedozvoljeno da poboljšam performanse. Nikada nisam omalovažavao ili prevario kolege sportiste ili navijače bilo kog tima. Podneću žalbu Sudu za sportsku arbitražu", zaključio je Pogba.

Pogba (30) se u Juventus vratio u julu 2022. godine, a prethodno je igrao za torinski klub od 2012. do 2016. godine.

Pored Juventusa igrao je i za Mančester junajted.

image