Sport

Milojević: Uvek je najbitnija prva sledeća utakmica, Katai u konkurenciji za meč protiv TSC-a

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je pred meč protiv TSC-a da ne razmišlja o "večitom" derbiju, jer mu je uvek najbitnija prva sledeća utakmica
Milojević: Uvek je najbitnija prva sledeća utakmica, Katai u konkurenciji za meč protiv TSC-a© Dusan Milenkovic/ATAImages

Zvezda u subotu od 16 časova igra meč 23. kola Superlige Srbije protiv TSC-a u Bačkoj Topoli.

"Svi koji me poznaju znaju da mi je uvek najbitnija prva sledeća utakmica. Protiv TSC-a ćemo izaći u što jačem mogućem sastavu, ne obazirem se na kartone", rekao je Milojević, a prenosi klupski sajt.

Tri žuta kartona imaju Gelor Kanga, Osman Bukari i Srđan Mijailović i preti im suspenzija za derbi ako "požute" u Topoli.

Govorio je strateg crveno-belih o kvalitetima narednog rivala.

"Snaga TSC-a je baš u kolektivu. Imaju dosta igrača od kojih preti opasnost, a sigurno da je Vulić jedan od njih. Poseduju dosta talentovanih, dobrih igrača, koji su kroz kontinuirani rad u prethodnom periodu sa gospodinom Lazetićem došli do nivoa igre koji je jako dobar, a to pokazuju i rezultati. Ne možemo da kažemo da je TSC ekipa koja zavisi samo od jednog igrača", dodao je Milojević.

Pohvalno je govorio šef stručnog štaba Zvezde o Šerifu Ndiajeu.

"Ne radimo individualno. Radimo po programu sve ono što treba da radimo sa svim igračima. Drago mi je da je Ndiaje igrač koji je dobro radio od priprema. Vredan je i trudi se, kao i svi ostali igrači. Uvek kolektiv izbaci pojedinca. Imamo dosta fudbalera koji su kasnili i nisu prošli pripreme, nisu se integrisali u sistem, nisu ni na zavidnom nivou fizičke pripreme. Nažalost na svemu tome moramo da radimo u hodu. Nadam se da će i oni veoma brzo biti sto posto spremni".

Posle povrede Aleksandar Katai se vratio treninzima i stavio na raspolaganje stručnom štabu crveno-belih za predstojeći duel.

"Katai će putovati sa ekipom na meč protiv ekipe TSC. Trenirao je tokom cele nedelje sa timom i konkurisaće za sastav".

Milojević ističe da je zadovoljan igrom izabranika, ali dodao i da ima prostora za napredak.

"Nikad u potpunosti nisam zadovoljan, uvek smatram da ekipa može bolje. Reakcije su pozitivne, oduševljen sam zalaganjem, pristupom i odnosom na treninzima. Polako slažemo kockice tima".

Ofanzivac TSC-a Miloš Pantović je debitovao za prvi tim Crvene zvezde kao omladinac za vreme Milojevićevog prvog trenerskog mandata Vladana Milojevića.

"Pantović je talentovan igrač i izrastao je u dobrog fudbalera. Ima veliki potencijal. Mislim da može i više od ovoga što trenutno pokazuje. Nadam se da će u budućnosti biti nosilac srpskog fudbala i reprezentacije. Mnogo igrača TSC-a je pokazalo veliki napredak u igri i odnosu. Zasluge idu treneru Žarku Lazetiću i vrlo dobrom sistemu ekipe TSC, koji drži tim dugo na okupu. Lepo nas prezentuju na međunarodnoj sceni, te se nadam da će dosta dobrih igrača da iznedre u budućnosti", zaključio je Milojević.

image