Sport

Zvezda "sa kreča" preživela TSC, glavobolja za Milojevića pred "večiti" derbi

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kao gosti TSC 3:1 i napravili dobru uvertiru pred "večiti" derbi koji je na programu naredne subote. Crveno-beli dva pogotka postigli sa bele tačke (Kanga i Hvang), dok se u listu strelaca upisao i Bukari - jedini gol za goste delo je Miloša Pantovića

Zvezda je ostvarila primarni cilj u Bačkoj Topoli, osvojila je tri nova boda, privremeno pretekla Partizan na čelu tabele Superlige, ali Vladana Milojevića očekuje izazovna sedmica.

Jeste Zvezda pobedila, ali je još u prvom poluvremenu ostala bez povređenih Aleksandra Dragovića i Vladimira Lučića, što predstavlja veliki problem za šefa struke crveno-belih pred "večiti" derbi koji se igra naredne subote.

U finišu meča zbog povrede je igru napustio i Uroš Spajić, pa je veliko pitanje ko će od štopera biti spreman za možda i odlučujuću utakmicu u borni za titulu ove sezone.

Zvezda je bila bolji rival od TSC-a, zasluženo je došla do pobede, a crveno-beli su još jednom dva gola postigli sa 11 metara.

Posle pola sata igre, Kanga je pao u kaznenom prostoru protivnika, glavni sudija Ilić odmahnuo rukom, ali je na intervenciju VAR sobe promenio odluku - Kanga je sam izveo najstrožu kaznu i Zvezda je povela.

Drugo poluvreme donelo je više vatrena na terenu, ali i više pogodaka.

TSC je pokušao da se vrati u utakmicu i u tome uspeo u 62. minutu - Miloš Pantović je odlično skočio posle kornera sa desne strane i savladao golmana Glazera.

Samo dva minuta kasnije, Zvezda vraća prednost - Kanga je centrirao, lopta preletela veliki broj igrača u petercu i došla na drugu stativu, gde je sačekao Bukari i sproveo pored nemoćnog golmana Ilića.

Konan rezultat postavio je Hvanga sa bele tačke u 84. minutu, a prethodno je Antonić rukama odgurnuo Olajinku.

Crveno-beli sada imaju dva boda više od Partizana, ali crno-beli imaju priliku da se trijumfom nad Železničarom iz Pančeva (subota, 18.30) vrate na prvo mesto na tabeli.

"Večiti" derbi, 172. po redu, igra se naredne subote, a domaćin je Crvena zvezda.

image