Sport

Zvezda bez muke do pobede protiv Čuke - nastavljena potera za večitim rivalom

Crvena zvezda je sa 3:0 savladala ekipu Čukaričkog u derbiju 22. kola Superlige Srbije i tako nastavila poteru za vodećim Partizanom. Kanga i Bukari bili precizni sa bele tačke, Endiaje strelac iz kontre, za siguran trijumf ekipe Vladana Milojevića

Iako je proglašen derbijem 22. kola, utakmica između Crvene zvezde i Čukaričkog je bila daleko od toga - na terenu je postojao samo jedan protivnik, a crveno-beli su na kraju ubedljivo slavili 3:0.

Ekipa Vladana Milojevića dominirala je na "Marakani" tokom svih 90 minuta, istina dva pogotka postigla je sa bele tačke, ali je sasvim zasluženo osvojila nova tri boda i još jednom prišla Partizanu na samo bod zaostatka.

Domaćin je pitanje pobednika rešio već u prvom poluvremenu, postigavši dva pogotka.

Već u 9. minutu Kanga je precizno izveo penal, nakon što je dosuđena najstroža kazna za Zvezdu, posle jednog sudara glavama u kaznenom prostoru Čukaričkog.

Jedan od retkih pokušaja gostiju u prvom poluvremenu crveno-beli su kaznili sjajnom kontrom, koju je pogotkom završio Šerif Endiaje u 36. minutu utakmice.

Konačan rezultat postavio je Usman Bukari u 75. minutu, kada je precizno izveo udarac sa 11 metara.

Zvezda je došla do 55. boda i ima samo jedan manje od Partizana, koji je ranije savladao Radnik u Surdulici 2:1.

Čukarički je ostao četvrti na tabeli sa 35 osvojenih bodova.

Crveno-beli u narednom kolu gostuju kod ekipe TSC-a, a onda sledi "večiti" derbi sa Partizanom, 9. marta na stadionu "Rajko Mitić".

image