Sport

Vini iščupao bod sa "Mestalje", sudija "oteo" pobedu Realu

Fudbaleri Valensije i Reala odigrali su 2:2 u derbi meču španske La Lige. "Slepi miševi" imali dva gola prednosti, ali je Vinisijus sa dva pogotka doneo bod ekipi Karla Ančelotija. U poslednjim trenucima meča Belingem postigao pogodak, ali je sudija u međuvremenu svirao kraj utakmice
Vini iščupao bod sa "Mestalje", sudija "oteo" pobedu RealuGetty © Aitor Alcalde

Malo je nedostajalo da Valensija nanese Realu tek drugi poraz u La Ligi ove sezone, ali je sjajni Brazilac nadomestio zaostatak i doneo bod "kraljevskom" klubu.

"Slepi miševi" su odlično otvorili duel na "Mestalji" i golovima Dura u 27. i Jaremčuka u 30. minutu došli do velike prednosti protiv Reala.

Ipak, u finišu prvog dela Vini junior smanjio je rezultat, a onda je u 76. minutu doneo i izjednačenje, ispostaviće se i bod svojoj ekipi.

U nadoknadi vremena, glavni sudija meča pokazapo je na penal za Valensiju, ali je posle pregledanja snimka poništio svoju odluku.

Sudijska nadoknada je produžena, a onda šok - Real je izveo poslednji napad, Belingem postigao pogodak, ali je pre njegovog udarca sudija Hesus Hil Mancano odsvirao kraj meča i tako "oteo" pobedu gostima iz Madrida.

Real je i dalje ubedljivo prvi na tabeli španskog šampionata sa 66 osvojenih bodova - sedam više od Đirone i devet od Barselone.

Đirona u nedelju gostuje na Balearskim ostrvima kod ekipe Majorke, dok Barsu očekuje još jedan derbi duel ovog kola - biće gost kod Atletika u Bilbau.

image