Sport

Micić o partijama u Šarlotu, povratku u Evropu i klubu u koji je zamalo prešao

Košarkaš Šarlota i srpski reprezentativac, Vasilije Micić, priznaje da bi voleo jednog dana da zaigra za Barselonu, ali kaže da mu je Efes i dalje omiljeni klub
Micić o partijama u Šarlotu, povratku u Evropu i klubu u koji je zamalo prešaoGetty © Tim Nwachukwu

Srpski košarkaš je od 2018. do 2023. godine igrao za Efes, a onda je na kraju prošle sezone prešao u Oklahomu, odakle je nedavno trejdovan u Šarlot.

"Da li bih voleo da zaigram za Barselonu ako se vratim u Evropu? Naravno, to je jedan od najvećih klubova u Evropi. Tokom karijere sam jednom bio blizu prelaska u Barselonu, ali se to sticajem okolnosti nije dogodilo", rekao je Micić, prenosi "Mundo deportivo".

"Ali moje srce je i dalje u Efesu, gde sam proveo pet godina. Ostvarili smo mnogo dobrih rezultata, dva puta bili šampioni Evrope. Ako ponovo zaigram u Evropi, daću sve od sebe da to bude na vrhunskom nivou", dodao je srpski košarkaš.

Micić (30) je naveo da ne razmišlja mnogo o svojoj budućnosti, pošto ima zagarantovan ugovor sa Šarlotom do juna 2025. godine.

"Ne znam gde ću da nastavim karijeru kada mi istekne ugovor. Imam ugovor do kraja naredne sezone, pa ćemo videti. Želim sebi da dam šansu. Da li u Šarlotu radim ono što nisam mogao u Oklahomi? Ne. Mislim da ne radim ništa novo, samo imam više vremena za igru i pokušavam da budem bolji. Nadam se da ću da budem bolji u svakoj narednoj utakmici", istakao je Micić.

image