Sport

Siti završava posao, Real na oprezu protiv Lajpciga

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida, ugostiće Kopenhagen i Lajpcig u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona. Tok susreta koji počinju od 21.00, pratite na našem portalu
Siti završava posao, Real na oprezu protiv LajpcigaGetty © Michael Regan - UEFA

Osvajači prethodna dva izdanja Lige šampiona, pokušaće da opravdaju ulogu favorita i odbrane stečenu prednost u prvim mečevima osmine finala.

Siti je iz Kopnehagena u Englesku poneo prednost od dva gola.

Tim Pepa Gvardiole slavio je nakon preokreta sa 3:1, pa poprilično komforno može ući u revanš na "Etihadu".

"Građani" su u odličnoj formi, pošto su neporaženi u 19 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima.

Tim iz Mančestera je u pomenutom periodu upisao 17 pobeda i dva remija i očekuje se da nastavi sa odličnom igrom i rezultatom i u meču sa danskim timom.

Kopenhagen je u kontra-ritmu, pošto su upisali poraz u derbiju domaćeg prvenstva.

Bolji od njih bio je Midtjiland, koji se nalazi na liderskom mestu na tabeli. Takođe, Kopenhagen je od prvog meča sa Sitijem, odigrao tek dve utakmice, dok je engleski tim u istom periodu odigrao pet susreta.

Što se tiče Real Madrida, sada već tradicionalno tim Karla Ančelotija ne blista, ali beleži dovoljno dobre rezultate.

Španski gigant se poprilično "provukao" u prvom meču sa Lajpcigom u Nemačkoj i uspeo da slavi sa 1:0.

Sigurno je da će mnogo lakši posao imati na svom stadionu, ali uprkos tome, iz Reala poručuju da moraju biti maksimalno obazrivi i fokusirani u revanšu.

Tim iz prestonice Španije u poslednjih devet mečeva ne zna za poraz, ali je u tih devet susreta upisao tri remija, iz šest pobeda.

Lajpcig je odigrao tri susreta nakon prvog meča sa Realom i nemački tim je u veoma solidnoj formi.

Savladali su Menhengladbah sa 2:0, potom bili poraženi sa 2:1 od Bajern Minhena, da bi pred meč sa Realom, uspeli da upišu ubedljivu pobedu protiv Bohuma od 4:1.

Utakmice Mančester siti - Kopenhagen, kao i Real Madrid Lajpcig, na programu su od 21.00 čas, a njihov tok možete pratiti na našem portalu.

image