Sport

LE i LK: "Pokeri" Milana i Marseja, gol Tadića, Dinamo juri ka četvrtfinalu

Odigrane su i preostale prve utakmice osmine finala u dva UEFA takmičenja
LE i LK: "Pokeri" Milana i Marseja, gol Tadića, Dinamo juri ka četvrtfinaluGetty © Giuseppe Cottini / Contributor

Fudbaleri Milana i Olimpika iz Marseja ostvarili su ubedljive pobede u prvim mečevima osmine finala Lige Evrope, dok je Dinamo Zagreb načinio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinalu Lige konferencije.

"Rosoneri" su na svom "San Siru" savladali Slaviju iz Praga 4:2 i to golovima Olivijea žirua, Rejndersa, Loftusa Čika i Kristijana Pulišića.

Milan je čak 65 minuta imao igrača više posle crvenog kartona Dijufa, ali je i uprkos tome primio dva gola. Ipak, imaće lepu prednost na revanšu u Pragu.

Za to vreme, Olimpik je u Marseju razbio Viljareal 4:0 uz dva gola Pjera Emerika Obamejana. Frajburg je bio bio bolji od Vest Hema 1:0, dok su Benfika i Rendžers remizirali 2:2.

U večernjim duelima u Ligi konferencije, istakao se Dinamo Zagreb pobedom 2:0 protiv PAOK-a, a strelac oba pogotka na "Maksimiru" bio je Bruno Petković.

Fenerbahče je u Belgiji savladao Rojal Union 3:0 i to uz gol kapitena reprezentacije Srbije Dušana Tadića.

Lil je slavio u Austriji protiv Šturma 3:0, Fjorentina je u dramatičnom okršaju slavila u Izraelu protiv Makabi Haife 4:3, dok su Servet i Viktorija iz Plzenja remizirali bez golova - 0:0.

image
VV inauguration
banner