Sport

Punih osam godina Đokovićeve suverene vladavine!

Najbolji teniser svih vremena postavio još jedan rekord koji će teško biti nadmašen
Punih osam godina Đokovićeve suverene vladavine!© Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Novak Đoković ovog ponedeljka započeo je 416. sedmicu na prvom mestu ATP rang-liste.

Đoković je nastavio da povećava svoj učinak i zaokružio je punih osam godina vladavine jednim od najtežih i fizički najzahtevnijih sportova.

Novak je i dalje na 9.675 bodova i ima 870 više od prvog pratioca Karlosa Alkaraza.

Novak je nastavio da povećava sopstveni rekord i od ranije je poznato da će na teniskom tronu ostati najmanje do 8. aprila, a do tada će skupiti 419 nedelja i sa 36 godina i 322 dana oboriti rekord Rodžera Federera kao do sada najstarijeg tenisera na prvom mestu.

I ne samo to, nego ima priliku i da dodatno uveća prednost nad najbližim pratiocima ukoliko bude zabeležio dobar rezultat na mastersu u Indijan Velsu, a možda i u Majamiju koji sledi odmah potom.

To je još jedan u nizu rekorda koje će držati najveći igrač svih vremena (GOAT), pa sada i ne deluju nerealno reči njegovog oca Srđana da bi prvi mogao da bude i 500 nedelja.

S obzirom na to da takmičenje u kalifornijskoj pustinji traje dve sedmice, nije bilo promena na rang-listi ovog ponedeljka.

Iza vodećeg dvojca slede Italijan Janik Siner, ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemac Aleksander Zverev, Holger Rune iz Danske i Poljak Hubert Hurkač.

Norvežanin Kasper Rud je deveti, dok najboljih deset na svetu kompletira Austrilijanac Aleks de Minor.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere je 36. na svetu, Dušan Lajović je okruglo 20 pozicija niže, dok Miomir Kecmanović posle prošlonedeljnog napretka zauzima 47. mesto na ATP rang-listi.

Hamad Međedović je trenutno 119. igrač sveta.

image
VV inauguration
banner