Sport

Spektakl u Kupu Nemačke - trećeligaš izbacio i treći tim iz Bundeslige

Fudbaleri Sarbrikena plasirali su se polufinale Kupa Nemačke, pošto su u utorak na svom terenu pobedili Borusiju iz Menhengladbaha rezultatom 2:1 u četvrtfinalu ovog takmičenja, načinivši još jedno veliko iznenađenje
Spektakl u Kupu Nemačke - trećeligaš izbacio i treći tim iz BundesligeGetty © picture alliance / Contributor

Borusija je povela u 8. minutu golom Robina Haka. Domaći fudbaleri su izjednačili tri minuta kasnije pogotkom Amina Naifija.  Pobedu Sarbrikenu doneo je Kai Brunker u trećem minutu nadoknade vremena.

Ovaj klub se trenutno nalazi na 9. mestu na tabeli nemačke Treće lige., dok je Borusija na 12. poziciji na tabeli Bundeslige.

Sarbriken je u prvom kolu Kupa Nemačke eliminisao Karlsrue, a potom je bio bolji od Bajerna i Ajntrahta iz Frankfurta, pa je ovo njima već treći veliki uspeh u Kupu Nemačke ove sezone. Ali ni tu nije kraj uzbuđenjima u ovo m takmičenju.

U polufinalu su i još dva tima iz nemačke Cvajte, drugog ranga takmičenja. To su Kajzerslautern, rival Sarbrikena u polufinalu, kao i Fortuna iz Diseldorfa, koja će na megdan jedinom bundesligašu preostalom u takmičenju - Bajeru iz Leverkuzena.

image