Sport

Žreb za završnicu Lige šampiona - osam najboljih saznaće svoj put ka "Vembliju"

Žrebom u Nionu, danas će biti određeni parovi četvrtfinala Lige šampiona, ali će, takođe, biti poznato ko se sa kim sastaje na putu do finala na londonskom "Vembliju", koje je zakazano za 1. jun
Žreb za završnicu Lige šampiona - osam najboljih saznaće svoj put ka "Vembliju"Getty © Valerio Pennicino - UEFA

Osam najboljih ekipa u Ligi šampiona stiglo je do četvrtfinala Lige šampiona, a danas će saznati šta ih očekuje u nastavku takmičenja.

Tri španske, po dve engleske i nemačke i jedna francuska ekipa ostvarile su plasman među osam najboljih - Real Madrid, Barselona, Atletiko, Arsenal, Mančester siti, Borusija Dortmund, Bajern i Pari Sen-Žermen.

Od četvrtfinala nema više povlašćenih ekipa, pa će se imena svih osam kluba naći u jednom bubnju. Prve ekipe koje budu izvučene biće domaćini u prvim četvrtfinalnim mečevima.

Takođe, ekipe će danas saznati i mena potencijalnih protivnika na putu do finala, odnosno ko ide na koga, ali i nominalnog domaćina finalne utakmice, koja se igra na Vembliju 1. juna.

Četvrtfinalni dueli na programu su 9. i 10. a revanši 16. i 17. aprila, polufinalni susreti igraće se 30. aprila i 1. maja, odnosno 7. i 8. maja.

Žreb za završnicu Lige šampiona na programu je tačno u podne po srednjoevropskom vremenu.

image