Sport

Srbin bolji i od Mesija - Joveljić opet "zapucao" u MLS ligi, nezaustavljiv je

Srpski napadač bio je strelac u još jednom meču u dresu Los Anđeles Galaksija
Srbin bolji i od Mesija - Joveljić opet "zapucao" u MLS ligi, nezaustavljiv jeGetty © John Todd/ISI Photos / Contributor

Nekadašnji napadač Crvene zvezde i povremeni reprezentativac Srbije Dejan Joveljić nastavio je da pruža odlične partije na početku nove sezone MLS lige.

Joveljić je za Los Anđeles Galaksi bio strelac već u trećem minutu utakmice protiv Sent Luis Sitija (3:3) i tako stigao do četvrtog pogotka na četvrtom meč u sezoni!

Odlično se snašao Joveljić u šesnaestercu rivala kada je primio loptu sa levog krila, primio je i potom smestio u mrežu rivala, čime je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

Tako je Joveljić stigao na deobu prvog mesta liste strelaca sa sjajnim Luis Suarezom, legendarnim napadačem koji je nosio dresove Ajaksa, Liverpula, Barselone i Atletiko Madrida. Njih dvojica imaju po četiri pogotka, ali je prednost na tabeli ipak data Urugvajcu zbog većeg broja asistencija.

Inter Majami, za koji nastupa i Lionel Mesi (ali koji nije imao tako uspešan početak sezone), trenutno je vodeći u celoj MLS ligi sa 10 bodova iz prvih pet mečeva, dok je Los Anđeles Galaksi osvojio šest iz četiri meča.

Joveljićev tim tako zauzima četvrto mesto u Zapadnoj konferenciji, a prvih sedam timova će se tokom jeseni direktno plasirati u plej-of.

image