Sport

Bogdanović slabo šutirao, pa usred meča morao u svlačionicu - Atlanta pobedila Kliperse

Košarkaši Atlante ostvarili su važnu pobedu u noći između nedelje i ponedeljka, pošto so na gostovanju u Los Anđelesu savladali domaće Kliperse 110:93
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Hoksi su upisali bitan trijumf u borbi za plej-in, ali je dosta pažnje privukao prevremeni odlazak u svlačionicu Bogdana Bogdanovića.

Reprezentativac Srbije je posle nepunih 30 minuta na parketu i 11 ubačenih poena uz pet asistencija i četiri skoka, na sedam minuta pre kraja utakmice otišao u svlačionicu i nije poznato da li se možda radilo o nekoj povredi.

On je propustio zbog bolesti prethodni meč protiv Jute, a sada protiv Klipersa mu šut nije funkcionisao kako se nadao - ubacio je tri trojke iz čak 11 pokušaja.

Ipak, u meču u kom je Atlanta sve vreme imala prednost, najbolji su bili Dežonte Marej sa 21 poenom i 10 asistencijom, kao i Deandre Hanter sa 20 poena. Odličan je bio i Džejlen Džonson sa 18 poena i 12 skokova.

U redovima Klipersa raspoloženi su bili Kavaj Lenard sa 28 i Pol Džordž sa 26 poena, ali nisu imali podršku ostalih saigrača.

Atlanta je sada 10. na Istoku sa skorom 30-37 i čak četiri pobede više od Bruklin Netsa, prvog tima "ispod crte" u borbi za plej-in.

image