Sport

Da li su Jokić i Denver oštećeni - pojavila se fotografija, Irving gazio liniju pre koša?

Uzbudljiva završnica meča između Maveriksa i Nagetsa donela je i spornu situaciju o kojoj se priča na društvenim mrežama
Da li su Jokić i Denver oštećeni - pojavila se fotografija, Irving gazio liniju pre koša?© Tanjug/AP Photo/LM Otero

Košarkaši Denvera zabeležili su poraz u dramatičnoj završnici meča protiv Dalasa, u kojoj je Kajri Irving neverovatnim pogotkom preko Jokića u poslednjoj sekundi meča obezbedio trijumf 107:105.

No, dok čitav NBA bruji o majstoriji Irvinga, na društvenim mrežama kruže fotografije koje opravdano postavljaju pitanje da li je Irving prethodno nagazio aut liniju i da li je Denver tom prilikom bio oštećen.

Dalas je prekinuo seriju Denvera od pet pobeda u nizu, a u meču u kom su Nagetsi nadoknadili veliki zaostatak - ipak su ostali praznih šaka.

No, fotografije poslednje akcije Maveriksa pokazuju da je tokom njenog začetka, kada je Irving krenuo u prodor, on potencijalno i nagazio aut-liniju. Sudije to nisu primetile i nisu ni proveravale situaciju koja je rešila pitanje pobednika.

Ostaće pitanje da li je ovde sve bilo regularno ili je Denver bio oštećen. Bilo kako bilo, Nagetsi su sada na drugom mestu Zapadne konferencije sa skorom 47-21, dok je Dalas sedmi sa učinkom 39-29.

image