Sport

Grujić i Maksimović: Moramo biti složniji nego ikad, daćemo sve za prolaz dalje

Fudbalski reprezentativci Srbije Marko Grujić i Nikola Maksimović, izjavili su na konferenciji za štampu pred meč drugog kola Svetskog prvenstva u Kataru, da "orlovi" moraju biti složniji i jači nego ikad, kao i da će dati sve od sebe da savladaju Kamerun i Švajcarsku

Reprezentacija Srbije u ponedeljak, 28. novembra od 11.00 časova, igra drugi meč grupne faze na Svetskom prvenstvu, a protivnik je selekcija Kameruna.

Iz tabora reprezentacije Srbije navode da ono što je važno jeste da se oporave svi povređeni igrači i da selektor Stojković ima na raspolaganju sve igrače…

"Nadam se da će svi igrači biti spremni, pre svega zdravi za meč sa Kamerunom. Da li će više odlučivati fizika ili taktika protiv Kameruna? Videli smo da su pali protiv Švajcarske u drugom poluvremenu, sve zavisi od meča do meča, važno je mi budemo taktički spremni i naravno da budemo maksimalno skoncentrisani tokom celog meča“ rekao je Nemanja Maksimović.

Marko Grujić smatra da ne treba da se uđe u trku sa protivnikom.

"Talenat je na našoj strani, moramo imati fokus od prvog minuta, verujem da je kvalitet na našoj strani."

Marko Grujić i Nemanja Maksimović bili su deo omladinske selekcije Srbije, koja je osvojila Svetsko prvenstvo uprkos porazu u prvom kolu.

"Na Novom Zelandu smo izgubili prvu utakmicu, pa smo posle tog meča pobedili sve i postali prvaci sveta. I kada se gubi i kada se pobeđuje moramo biti tim, tako da smo Brazil arhivirali i fokus je samo na Kamerunu“ rekao je Maksimović.

"Da, kada vratimo film i setimo se Novog Zelanda, poraz na startu nas je još više ujedinio i mobilisao. Znate sve šta se kasnije dešavalo. Imamo dobar tim, dobre rezultate, odličnu atmosferu i želimo dobar rezultat i prolaz u nokaut fazu takmičenja", rekao je Grujić.

"Orlovi" su izjavili da je Kamerun dobro skeniran i skautiran.

"Imaju brze igrače po bokovima, opasni su, imaju dobre pojedince. Najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo, ako budemo odgovorili obavezama kao i u mnogim prethodnim mečvima, možemo da se nadamo dobrom rezultatu" ističu Maksimović i Grujić.

image