Sport

Tadić: Da mogu ponovo protiv Švajcarske...

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije priznaje da bi voleo da može ponovo da odigra utakmicu protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine
Tadić: Da mogu ponovo protiv Švajcarske...Getty © Mike Kireev/NurPhoto

Tadić je protiv Rusije odigrao 105. meč za Srbiju, čime je izjednačio dosadašnji rekord nekadašnjeg kapitena "orlova" Branislava Ivanovića. Na utakmici protiv Kipra, Tadić će postati igrač sa najviše nastupa u nacionalnom dresu.

Kapiten "orlova" je debi za Srbiju imao još u vreme Radomira Antića, protiv Poljske u Antaliji, 2008. godine.

Nema dilemu Tadić koju bi utakmicu ponovio u dresu reprezentacije da je to moguće.

"Definitivno Švajcarska, i prvi i drugi put. Možda prvi čak i više. Tu prvu smo izgubili naivno. Ponovio bih i jednu i drugu, poklanjali smo im golove u oba meča. Mislim da smo mogli da ih dobijemo. I da smo morali. Jeste, oni su bili bolju tu utakmicu. Prvo poluvreme su bili bolji, ali smo mi dali gol i bilo je 1:0 za nas."

Otkrio je vezista Fenerbahčea šta se tad dešavalo u Kalinjingradu.

"Drugo poluvreme malo smo imali neku diskusiju u svlačionici. Da bi trebalo malo više da im izađemo, da ne dozvolimo toliko prostora, što smo imali za pravo. Izašli smo malo više i prvi pogodak smo primili iz toga. Nismo se odmah namestili, Zomer je jednim pasom izbacio nas 4-5, lopta je otišla na stranu, odbila se Džaki i on je dao gol. I drugi je bio pred kraj na kontru, kad smo išli na sve ili ništa. Oni su bili dobra reprezentacija, i sada su", dodao je Tadić.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine je pričao i o tome ko je najbolji fudbaler protiv kog je igrao u dresu reprezentacije.

"Mesi, Olimpijske igre su bile tada. Nejmar je isto neverovatan, Ronaldo je primer kako profi igrač treba da se ponaša. Šta je sve postigao radom i željom. Koliko je gladan. Ali, eto, da kažem da taj talenat je definitivno Mesi", rekao je Tadić.

image